Het martyrium
Canetti, Elias

Canetti, Elias. [Translated by Hamelink, Jacques]. Het martyrium. (Original Title: Die Blendung). Areopagus, 2001. 644 pages. Volumes: 1 volume. Series: Bibliotheek van de twintigste eeuw. Seventh Edition. 15 cm. x 22,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Een kamergeleerde die eigenlijk alleen in zijn reusachtige privébibliotheek kan leven krijgt het te stellen met de buitenwereld, die zijn eenzelvigheid niet velen kan. Zijn huishoudster weet hem zelfs een huwelijk met haarzelf in de maag te splitsen. Maar zijn verstand weet het antwoord: een sluipende, maar onontkoombare en fatale verbijstering.

RECENSIE:
Jacques Hamelink maakte een uitstekende vertaling van Canetti’s ‘Die Blendung’ uit 1935. Hoofdpersoon Peter Kien is een geniale sinoloog en bibliothekaris. Hij leeft geisoleerd van de wereld, tot hij trouwt met zijn huishoudster. Spoedig daarna staat Kien op straat. In het tweede gedeelte zien we Kien proberen zich in de bewoonde wereld overeind te houden, maar de zonderlinge geleerde dreigt gek te worden. In het derde gedeelte komt Kiens broer Georg, een beroemde psychiater orde op zaken stellen. Hij zorgt ervoor dat Kien uiteindelijk weer alleen in zijn appartement zit met al zijn boeken en manuscripten. De beginsituatie lijkt hersteld. Maar als Georg vertrokken is, steekt Kien zijn bibliotheek en zichzelf in brand. Boeiend en bizar. Canetti (Nobelprijs 1981) werd ook bekend als massapsycholoog en -socioloog; ook zijn autobiografie vond veel waardering.

19,00

In stock

General

Full TitleHet martyrium
Original TitleDie Blendung
SeriesBibliotheek van de twintigste eeuw
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsCanetti, Elias
TranslatorsHamelink, Jacques

Imprint

PublisherAreopagus
Release Year2001

Description

H x L x W15 x 0 x 22.5 cm
Pages644
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionSeventh Edition

Info

SummaryEen kamergeleerde die eigenlijk alleen in zijn reusachtige privébibliotheek kan leven krijgt het te stellen met de buitenwereld, die zijn eenzelvigheid niet velen kan. Zijn huishoudster weet hem zelfs een huwelijk met haarzelf in de maag te splitsen. Maar zijn verstand weet het antwoord: een sluipende, maar onontkoombare en fatale verbijstering. RECENSIE: Jacques Hamelink maakte een uitstekende vertaling van Canetti's 'Die Blendung' uit 1935. Hoofdpersoon Peter Kien is een geniale sinoloog en bibliothekaris. Hij leeft geisoleerd van de wereld, tot hij trouwt met zijn huishoudster. Spoedig daarna staat Kien op straat. In het tweede gedeelte zien we Kien proberen zich in de bewoonde wereld overeind te houden, maar de zonderlinge geleerde dreigt gek te worden. In het derde gedeelte komt Kiens broer Georg, een beroemde psychiater orde op zaken stellen. Hij zorgt ervoor dat Kien uiteindelijk weer alleen in zijn appartement zit met al zijn boeken en manuscripten. De beginsituatie lijkt hersteld. Maar als Georg vertrokken is, steekt Kien zijn bibliotheek en zichzelf in brand. Boeiend en bizar. Canetti (Nobelprijs 1981) werd ook bekend als massapsycholoog en -socioloog; ook zijn autobiografie vond veel waardering

Identifiers

SKUSKU-0214
ISBN 10905108448X
ISBN 139789051084481