Het lied van de houtduif
Kruithof, Jacques

Kruithof, Jacques. Het lied van de houtduif. Amsterdam: De Bezige Bij, 1989. 159 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: BBLITERAIR. Second Edition.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Een Nederlands koopman, Rogier, reist zomer 1417 naar Brugge, waar hij eens zijn grote liefde beleefde met Bianca. Op de dag van de eerste kus en op die van hun gewelddadige scheiding zongen zij de ‘Chant du ramier’ (titel). Bianca blijkt melaats gestorven. De sfeer van het boek is geresigneerd-pessimistisch: ‘Niet de mensen zijn de verdoemden, het leven ( ) is de verdoemenis’. Reizend overdenkt Rogier zijn leven; zijn bespiegelingen raken godsdienst, politiek, literatuur, muziek, filosofie, sociale toestanden, commercie: een overladenheid die berust op uitgebreide studies van Kruithof (1947, docent lerarenopleiding, publiceerde essays en poezie).

12,50

In stock

General

Full TitleHet lied van de houtduif
SeriesBBLITERAIR
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKruithof, Jacques

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

Pages159
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryEen Nederlands koopman, Rogier, reist zomer 1417 naar Brugge, waar hij eens zijn grote liefde beleefde met Bianca. Op de dag van de eerste kus en op die van hun gewelddadige scheiding zongen zij de 'Chant du ramier' (titel). Bianca blijkt melaats gestorven. De sfeer van het boek is geresigneerd-pessimistisch: 'Niet de mensen zijn de verdoemden, het leven ( ) is de verdoemenis'. Reizend overdenkt Rogier zijn leven; zijn bespiegelingen raken godsdienst, politiek, literatuur, muziek, filosofie, sociale toestanden, commercie: een overladenheid die berust op uitgebreide studies van Kruithof (1947, docent lerarenopleiding, publiceerde essays en poezie)

Identifiers

SKUSKU-3144
ISBN 109023431154