Het leven zoals het is
Groult, Benoîte

Groult, Benoîte. [Translated by Wielink, Nini]. Het leven zoals het is. (Original Title: la Part des choses). Amsterdam: Arena, 1993. 296 pages. Volumes: 1 volume. Fifth Edition. 14 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
chttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert.
De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen.
Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen.
Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt…

RECENSIE:
Roman over negen mensen die met of zonder opdracht een wereldreis maken op een luxe schip. Door deze reis komen zij verder af te staan van het leven zoals het is en besluiten enkelen van hen hun leven een andere wending te geven. Een goed boek, niet zo erotisch als ‘Zout op mijn huid’, maar het leven van de personages draait wel om de liefde. Benoite Groult (1920) draagt een kalm feminisme uit. Het meest boeiende van dit boek is de genuanceerde en geloofwaardige manier waarop Groult de relaties tussen mensen weet te beschrijven.

10,00

In stock

General

Full TitleHet leven zoals het is
Original Titlela Part des choses
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsGroult, Benoîte
TranslatorsWielink, Nini

Imprint

PublisherArena
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1993

Description

H x L x W14.2 x 0 x 21.8 cm
Pages296
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

Summarychttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert. De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen. Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen. Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt... RECENSIE: Roman over negen mensen die met of zonder opdracht een wereldreis maken op een luxe schip. Door deze reis komen zij verder af te staan van het leven zoals het is en besluiten enkelen van hen hun leven een andere wending te geven. Een goed boek, niet zo erotisch als 'Zout op mijn huid', maar het leven van de personages draait wel om de liefde. Benoite Groult (1920) draagt een kalm feminisme uit. Het meest boeiende van dit boek is de genuanceerde en geloofwaardige manier waarop Groult de relaties tussen mensen weet te beschrijven

Identifiers

SKUSKU-2740
ISBN 109069740486
ISBN 139789069740485