Het laatste lied van Manuel Sendero
Dorfman, Ariel

Dorfman, Ariel. [Translated by Bloemraad, Dick]. Het laatste lied van Manuel Sendero. (Original Title: La última canción de Manuel Sendero). Amsterdam: An Dekker, 1989. 425 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Deze roman speelt in Chili en heeft 2 verhaallijnen; in de ene gaat het over de opstand der foetussen, die aangevoerd door de zoon van Manuel Sendero weigeren nog langer geboren te worden in het toekomstloze Chili onder Pinochet; in de andere vertellen de ballingen David en Felipe over hun vaderland. Ariel Dorfman (Chili, 1942) zelf balling-eerst in Nederland en nu in de Verenigde Staten verwierf internationale bekendheid met de roman Weduwen en de dichtbundel Verdwijnen. Het laatste lied van Manuel Sendero is een intrigerende, vernieuwende roman over hoop en wanhoop. De vele perspectiefwisselingen bevorderen de levendigheid zonder daarmee de leesbaarheid geweld aan te doen. Het boek, nu al een bestseller, vraagt om een breed lezerspubliek. Het werk doet met name in het relaas van de 2 ballingen denken aan Borges vroegere werk, terwijl het door zijn perspectiefwisselingen verwant is aan de Hinkelspelen van de eveneens Argentijnse Cortazar.
.

9,00

In stock

General

Full TitleHet laatste lied van Manuel Sendero
Original TitleLa última canción de Manuel Sendero
LanguageDutch
Original LanguageSpanish

Creators

AuthorsDorfman, Ariel
TranslatorsBloemraad, Dick

Imprint

PublisherAn Dekker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1989

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages425
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDeze roman speelt in Chili en heeft 2 verhaallijnen; in de ene gaat het over de opstand der foetussen, die aangevoerd door de zoon van Manuel Sendero weigeren nog langer geboren te worden in het toekomstloze Chili onder Pinochet; in de andere vertellen de ballingen David en Felipe over hun vaderland. Ariel Dorfman (Chili, 1942) zelf balling-eerst in Nederland en nu in de Verenigde Staten verwierf internationale bekendheid met de roman Weduwen en de dichtbundel Verdwijnen. Het laatste lied van Manuel Sendero is een intrigerende, vernieuwende roman over hoop en wanhoop. De vele perspectiefwisselingen bevorderen de levendigheid zonder daarmee de leesbaarheid geweld aan te doen. Het boek, nu al een bestseller, vraagt om een breed lezerspubliek. Het werk doet met name in het relaas van de 2 ballingen denken aan Borges vroegere werk, terwijl het door zijn perspectiefwisselingen verwant is aan de Hinkelspelen van de eveneens Argentijnse Cortazar.

Identifiers

SKUSKU-2875
ISBN 109050710549
ISBN 139789050710541