Het kind
Walschap, Gerard

Walschap, Gerard. Het kind. Brussel: A. Manteau / Nijgh & Van Ditmar, [1943]. 137 pages. 137+3p.. Volumes: 1 of 1 volume. Fourth Edition. Toelatingsnummer 397. 14 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
In deze populaire roman van de bekende Vlaamse auteur beschrijft hij de ontwikkeling van een van jongs-af-aan bijzonder kind dat door zijn pleegouders tot in de grond verwend wordt. Dit kind groeit op tot een onbetrouwbare jongeman die toegeeft aan al zijn grillen, maar op een bepaald moment beseft, dat hij eigenlijk alleen maar behoefte heeft om te trouwen (uit liefde) met het meisje uit zijn dorp dat al vijf jaar alleen zijn (en haar) kind opvoedt. De menselijkheid van de hoofdpersoon geeft identificatiemogelijkheden en maakt hem daarom w.s. ondanks alles toch sympathiek. Ook de milde humor waarmee het Vlaamse dorpsmilieu beschreven wordt zal een vrij groot publiek aanspreken. Prachtige, nog steeds boeiende literaire roman..

7,50

In stock

General

Full TitleHet kind
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWalschap, Gerard

Imprint

PublisherA. Manteau / Nijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceBrussel

Description

H x L x W14 x 0 x 20 cm
Pages137
Extended Page Info137+3p.
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition
CommentsToelatingsnummer 397

Info

SummaryIn deze populaire roman van de bekende Vlaamse auteur beschrijft hij de ontwikkeling van een van jongs-af-aan bijzonder kind dat door zijn pleegouders tot in de grond verwend wordt. Dit kind groeit op tot een onbetrouwbare jongeman die toegeeft aan al zijn grillen, maar op een bepaald moment beseft, dat hij eigenlijk alleen maar behoefte heeft om te trouwen (uit liefde) met het meisje uit zijn dorp dat al vijf jaar alleen zijn (en haar) kind opvoedt. De menselijkheid van de hoofdpersoon geeft identificatiemogelijkheden en maakt hem daarom w.s. ondanks alles toch sympathiek. Ook de milde humor waarmee het Vlaamse dorpsmilieu beschreven wordt zal een vrij groot publiek aanspreken. Prachtige, nog steeds boeiende literaire roman.

Identifiers

SKUSKU-3068