Het jaar van de kreeft
Claus, Hugo

Claus, Hugo. Het jaar van de kreeft. Een romance. Amsterdam: De Bezige Bij, 1983. 329 pages. Volumes: 1 volume. 16th Edition. 11,5 cm. x 19,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het jaar van de kreeft is het jaar waarin Pierre, geslaagd zakenman, een korte doch hevige verhouding heeft met Toni, een verwarde, chaotische, nerveuze en seksueel gefrustreerde vrouw die hem echter met al haar onvolkomenheden uitermate boeit. Door allerlei seksuele en psychische moeilijkheden loopt hun verhouding stuk. Enige jaren later wordt Pierre, die nog steeds Toni’s horoscoop, de kreeft, leest, bij haar ziekbed geroepen, zij heeft kanker en is ten dode opgeschreven. Met deze ervaringen zal zijn leven voortaan alleen nog door haar beheerst worden. Hoewel alle ingrediënten voor een goedkoop melodrama aanwezig zijn, is het aan Claus’ intense en genuanceerde schrijftrant, de psychologisch uitgebalanceerde dialogen te danken dat het dit geenszins is geworden. Een overtuigende roman.

7,50

In stock

General

Full TitleHet jaar van de kreeft
Sub-titleEen romance
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsClaus, Hugo

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1983

Description

H x L x W11.5 x 0 x 19.5 cm
Pages329
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition16th Edition

Info

SummaryHet jaar van de kreeft is het jaar waarin Pierre, geslaagd zakenman, een korte doch hevige verhouding heeft met Toni, een verwarde, chaotische, nerveuze en seksueel gefrustreerde vrouw die hem echter met al haar onvolkomenheden uitermate boeit. Door allerlei seksuele en psychische moeilijkheden loopt hun verhouding stuk. Enige jaren later wordt Pierre, die nog steeds Toni's horoscoop, de kreeft, leest, bij haar ziekbed geroepen, zij heeft kanker en is ten dode opgeschreven. Met deze ervaringen zal zijn leven voortaan alleen nog door haar beheerst worden. Hoewel alle ingrediënten voor een goedkoop melodrama aanwezig zijn, is het aan Claus' intense en genuanceerde schrijftrant, de psychologisch uitgebalanceerde dialogen te danken dat het dit geenszins is geworden. Een overtuigende roman

Identifiers

SKUSKU-7888
ISBN 109023403967
ISBN 139789023403968