Het geschonden geweten
Greene, Graham

Greene, Graham. Het geschonden geweten. Amsterdam: Contact, 1973. 236 pages. Volumes: 1 volume. 16th Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Plaats van handeling is Mexico. De machthebbers van het land hebben de kerk verboden. Priesters werden verdreven of vermoord. Met uitzondering van één.
Deze priester, die zich toen jaar lang in wouden of moerassen wist te verbergen, is de hoofdpersoon van dit boek. Opgejaagd door enerzijds zijn vervolgers, en anderzijds zijn eigen zwakheden – men noemt hem de whiskypriester – komt hij tot een resoluut besluit.

RECENSIE:
In een Zuid-Amerikaans land is na een ‘rode’ revolutie het geloof verboden; priesters zijn tot verraders verklaard die onmiddelijk gedood moeten worden. De hoofdpersonen in dit beroemde verhaal zijn een dranklustige priester, die voortdurend op de vlucht is, maar toch de arme gelovigen die hem nodig hebben wil helpen, en een luitenant die hem koste wat kost te pakken wil krijgen. Maar er zijn vele anderen die meeleven en in hun dilemma’s over plichtsgevoel en lijfsbehoud, principes en medemenselijkheid verstrikt raken. Deze roman uit 1940 – kort geleden gekozen tot een van de honderd beste Engelse romans van 1923 tot nu – heeft niets ingeboet aan leesbaarheid, wijsheid en menselijkheid en de probleemstelling is in deze tijd nog minstens even boeiend en belangrijk.

4,50

In stock

General

Full TitleHet geschonden geweten
Original TitleThe Power and the Glory
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGreene, Graham
TranslatorsSchaap, H. W. J.

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1973

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages236
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition16th Edition

Info

SummaryPlaats van handeling is Mexico. De machthebbers van het land hebben de kerk verboden. Priesters werden verdreven of vermoord. Met uitzondering van één. Deze priester, die zich toen jaar lang in wouden of moerassen wist te verbergen, is de hoofdpersoon van dit boek. Opgejaagd door enerzijds zijn vervolgers, en anderzijds zijn eigen zwakheden – men noemt hem de whiskypriester – komt hij tot een resoluut besluit. RECENSIE: In een Zuid-Amerikaans land is na een 'rode' revolutie het geloof verboden; priesters zijn tot verraders verklaard die onmiddelijk gedood moeten worden. De hoofdpersonen in dit beroemde verhaal zijn een dranklustige priester, die voortdurend op de vlucht is, maar toch de arme gelovigen die hem nodig hebben wil helpen, en een luitenant die hem koste wat kost te pakken wil krijgen. Maar er zijn vele anderen die meeleven en in hun dilemma's over plichtsgevoel en lijfsbehoud, principes en medemenselijkheid verstrikt raken. Deze roman uit 1940 - kort geleden gekozen tot een van de honderd beste Engelse romans van 1923 tot nu - heeft niets ingeboet aan leesbaarheid, wijsheid en menselijkheid en de probleemstelling is in deze tijd nog minstens even boeiend en belangrijk

Identifiers

SKUSKU-2317
ISBN 109025462898