Het geheim van de kaarten
Gaarder, Jostein

Gaarder, Jostein. [Translated by Pijttersen, Lucy]. Het geheim van de kaarten. (Original Title: Kabalmysteriet). Antwerpen: Houtekiet / Fontein, 1990. 324 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14 cm. x 22,2 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Een jongen reist met zijn vader door Europa, op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg trekt een prachtige goudvis zijn aandacht. Dan krijgt hij een merkwaardig cadeau: een piepklein boekje met daarin een sprookje over een magisch eiland waar levende speelkaarten rondlopen. Maar is het wel een sprookje? En waarom kruist voortdurend de joker zijn pad?
Het geheim van de kaarten is een prachtig boek van alle tijden en voor iedereen.
Dit werk bestempelt Gaarder zelf als zijn beste boek. Vanaf 12 jaar.

Jostein Gaarder (1952) was tien jaar lang leraar filosofie. Momenteel is hij fulltime schrijver. Zijn bekendste boek De wereld van Sofie werd in meer dan veertig talen vertaald.

RECENSIE:
Hans Thomas reist met zijn vader door Europa op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg krijgt hij een merkwaardig boekje met een verhaal over een eiland waar levende speelkaarten rondlopen. Rond het thema wordt een ingewikkelde plot opgebouwd, waarin twee verhalen naast elkaar lopen. Het verhaal dat zich in de werkelijkheid afspeelt, is het boeiendst, mede door een aantal (filosofische) oorspronkelijke gedachten. Het fantasieverhaal is associatief. Tussen de verhalen bestaan raakvlakken, die intrigerend zijn verwerkt. ‘Geleende’ elementen, uit boeken en films, geven iets van herkenning in het boek dat verwarrend en vervreemdend werkt. Fraai en boeiend geschreven in een mooie, verzorgde stijl. Symbolische, magisch-realistische, impressionistische en romantische elementen zijn in het geheel verweven.

9,50

In stock

General

Full TitleHet geheim van de kaarten
Original TitleKabalmysteriet
LanguageDutch
Original LanguageNorwegian

Creators

AuthorsGaarder, Jostein
TranslatorsPijttersen, Lucy

Imprint

PublisherHoutekiet / Fontein
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1990

Description

H x L x W14 x 0 x 22.2 cm
Pages324
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen jongen reist met zijn vader door Europa, op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg trekt een prachtige goudvis zijn aandacht. Dan krijgt hij een merkwaardig cadeau: een piepklein boekje met daarin een sprookje over een magisch eiland waar levende speelkaarten rondlopen. Maar is het wel een sprookje? En waarom kruist voortdurend de joker zijn pad? Het geheim van de kaarten is een prachtig boek van alle tijden en voor iedereen. Dit werk bestempelt Gaarder zelf als zijn beste boek. Vanaf 12 jaar. Jostein Gaarder (1952) was tien jaar lang leraar filosofie. Momenteel is hij fulltime schrijver. Zijn bekendste boek De wereld van Sofie werd in meer dan veertig talen vertaald. RECENSIE: Hans Thomas reist met zijn vader door Europa op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg krijgt hij een merkwaardig boekje met een verhaal over een eiland waar levende speelkaarten rondlopen. Rond het thema wordt een ingewikkelde plot opgebouwd, waarin twee verhalen naast elkaar lopen. Het verhaal dat zich in de werkelijkheid afspeelt, is het boeiendst, mede door een aantal (filosofische) oorspronkelijke gedachten. Het fantasieverhaal is associatief. Tussen de verhalen bestaan raakvlakken, die intrigerend zijn verwerkt. 'Geleende' elementen, uit boeken en films, geven iets van herkenning in het boek dat verwarrend en vervreemdend werkt. Fraai en boeiend geschreven in een mooie, verzorgde stijl. Symbolische, magisch-realistische, impressionistische en romantische elementen zijn in het geheel verweven

Identifiers

SKUSKU-2728
ISBN 109052403104
ISBN 139789052403106