Het Euvel Gods
Helman, Albert

Helman, Albert. Het Euvel Gods. Rotterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1932. 176 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 16,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
In ‘Het euvel Gods’ zoekt Helman naar de irrationele gronden van ons handelen. Hij houdt zich bezig met de problematiek van het kwaad. Hij laat de dokter, die zijn ergste vijand, de bedreiger van zijn huiselijk geluk, moet opereren wel of niet vermoord heeft, zeggen: ‘Vanzelf aarzelt de hand die niet geleid wordt door onze wil: vanzelf weigert die hand het leven te schenken aan wie het van zijn leven beroven wilde. Zo vermoord je een mens, wetend, onwetend, willens, onwillens, instinctmatig.’ Hiermee de begrippen goed en kwaad volledig relativerend..

17,50

In stock

General

Full TitleHet Euvel Gods
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHelman, Albert

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceRotterdam
Release Year1932

Description

H x L x W16.5 x 0 x 22 cm
Pages176
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn 'Het euvel Gods' zoekt Helman naar de irrationele gronden van ons handelen. Hij houdt zich bezig met de problematiek van het kwaad. Hij laat de dokter, die zijn ergste vijand, de bedreiger van zijn huiselijk geluk, moet opereren wel of niet vermoord heeft, zeggen: 'Vanzelf aarzelt de hand die niet geleid wordt door onze wil: vanzelf weigert die hand het leven te schenken aan wie het van zijn leven beroven wilde. Zo vermoord je een mens, wetend, onwetend, willens, onwillens, instinctmatig.' Hiermee de begrippen goed en kwaad volledig relativerend.

Identifiers

SKUSKU-7896