Het einde van Alice
Homes, A. M.

Homes, A. M.. [Translated by Schreuder, Lilian]. Het einde van Alice. (Original Title: The End of Alice). Amsterdam: Anthos, 1996. 234 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,8 x 21,6
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Het schokkendste komt soms angstaanjagend dichtbij. Een man die wegens seksuele geweldpleging al jaren in de gevangenis zit, gaat een intensieve en intieme correspondentie aan met een negentienjarige studente die haar zinnen heeft gezet op haar veel jongere buurjongen. Naarmate ze elkaar steeds meer toevertrouwen wordt duidelijk wat de man daadwerkelijk heeft gedaan.

RECENSIE:
De 54-jarige mannelijke hoofdpersoon van deze dagboek-roman zit al 23 jaar in de gevangenis. Hij had een manisch-depressieve moeder die vaak opgenomen was en met wie hij toen zij thuis was als kleine jongen vergaande seksuele handelingen moest verrichten. Sindsdien is hij geobsedeerd door seks en speelt hij voortdurend met zichzelf. Zijn enige afleiding in de gevangenis zijn drugs en brieven van een 19-jarige studente die het heeft aangelegd met haar buurjongen van 12. Zij vertrouwen elkaar steeds meer toe. Uiteindelijk blijkt waarom de hoofdpersoon gevangen zit: hij heeft een meisje van 12,5 jaar, dat hem verleid zou hebben tot sm-spelletjes, gemutileerd en uiteindelijk neergestoken, verkracht en onthoofd. Het verhaal wordt wisselend vanuit het perspectief van de hoofdpersoon en z’n correspondentievriendin verteld, afgewisseld met dagboekfragmenten..

7,00

In stock

General

Full TitleHet einde van Alice
Original TitleThe End of Alice
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsHomes, A. M.
TranslatorsSchreuder, Lilian

Imprint

PublisherAnthos
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1996

Description

H x L x W13.8 x 0 x 21.6 cm
Pages234
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryHet schokkendste komt soms angstaanjagend dichtbij. Een man die wegens seksuele geweldpleging al jaren in de gevangenis zit, gaat een intensieve en intieme correspondentie aan met een negentienjarige studente die haar zinnen heeft gezet op haar veel jongere buurjongen. Naarmate ze elkaar steeds meer toevertrouwen wordt duidelijk wat de man daadwerkelijk heeft gedaan. RECENSIE: De 54-jarige mannelijke hoofdpersoon van deze dagboek-roman zit al 23 jaar in de gevangenis. Hij had een manisch-depressieve moeder die vaak opgenomen was en met wie hij toen zij thuis was als kleine jongen vergaande seksuele handelingen moest verrichten. Sindsdien is hij geobsedeerd door seks en speelt hij voortdurend met zichzelf. Zijn enige afleiding in de gevangenis zijn drugs en brieven van een 19-jarige studente die het heeft aangelegd met haar buurjongen van 12. Zij vertrouwen elkaar steeds meer toe. Uiteindelijk blijkt waarom de hoofdpersoon gevangen zit: hij heeft een meisje van 12,5 jaar, dat hem verleid zou hebben tot sm-spelletjes, gemutileerd en uiteindelijk neergestoken, verkracht en onthoofd. Het verhaal wordt wisselend vanuit het perspectief van de hoofdpersoon en z'n correspondentievriendin verteld, afgewisseld met dagboekfragmenten.

Identifiers

SKUSKU-0095
ISBN 109041400583
ISBN 139789041400581