Het dal van Hinnom
Ruyslinck, Ward

Ruyslinck, Ward. Het dal van Hinnom. Brussel: Manteau, 1969. 304 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Marnix pocket. Fourth Edition. Marnix pocket 19. 13 cm. x 20 cm..
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een van Ruyslincks beste romans. Ook in dit werk staat het lijden van de mens en zijn nutteloze poging de zin daarvan te ontdekken centraal. Alles draait om de maatschappelijke tegenstellingen tussen de verschoppelingen, die altijd verliezen en de “kliek” succesvollen, die winnen zolang zij elkaar beschermen. De verschillende figuren spelen beurtelings de hoofdrol, zodat zij allen van binnen en van buiten werden getoond. Zij zijn dan ook minder “zwart-wit” geschilderd dan soms in ander werk van de schrijver (o.a. “Het reservaat”). De roman getuigt van een grote afkeer van de godsdienst, de kerk en haar dienaren, die telkens de zijde van de bezittende klasse kiezen. De hier en daar al te nadrukkelijke symboliek en de overdaad aan wereldbeschouwelijke uitweidingen doen afbreuk aan het verhaal, dat voor zichzelf zou kunnen spreken. De dood is voortdurend aanwezig, de zinloosheid van het wereldse bestaan keer op keer benadrukkend.

7,50

In stock

General

Full TitleHet dal van Hinnom
SeriesMarnix pocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRuyslinck, Ward

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceBrussel
Release Year1969

Description

H x L x W13 x 0 x 20 cm
Pages304
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

EditionFourth Edition
CommentsMarnix pocket 19

Info

SummaryEen van Ruyslincks beste romans. Ook in dit werk staat het lijden van de mens en zijn nutteloze poging de zin daarvan te ontdekken centraal. Alles draait om de maatschappelijke tegenstellingen tussen de verschoppelingen, die altijd verliezen en de "kliek" succesvollen, die winnen zolang zij elkaar beschermen. De verschillende figuren spelen beurtelings de hoofdrol, zodat zij allen van binnen en van buiten werden getoond. Zij zijn dan ook minder "zwart-wit" geschilderd dan soms in ander werk van de schrijver (o.a. "Het reservaat"). De roman getuigt van een grote afkeer van de godsdienst, de kerk en haar dienaren, die telkens de zijde van de bezittende klasse kiezen. De hier en daar al te nadrukkelijke symboliek en de overdaad aan wereldbeschouwelijke uitweidingen doen afbreuk aan het verhaal, dat voor zichzelf zou kunnen spreken. De dood is voortdurend aanwezig, de zinloosheid van het wereldse bestaan keer op keer benadrukkend

Identifiers

SKUSKU-3183