Het dagboek van Albion Moonlight
Patchen, Kenneth

Patchen, Kenneth. [Translated by Vandenbergh, John – Schuur, Koos]. Het dagboek van Albion Moonlight. (Original Title: The journal of Albion Moonlight). Amsterdam: De Bezige Bij / J. M. Meulenhoff, 1967. Printed by Bosch, Utrecht. 362 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,7 cm. x 20,1 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Het dagboek van Albion Moonlight is een fascinerend Amerikaans voorbeeld van engagement in de literatuur. De auteur, Kenneth Patchen, wordt beheerst door ‘s mensen verscheurde ziel en de vage maar destructieve doelen die hij nastreeft. Bijtende humor en verkrampt mededogen kenmerken dit ‘protest’-boek, geschreven in het begin van de jaren veertig, dat echter eerder aan actualiteit heeft gewonnen dan verloren.
Over ‘Albion Moonlight’, het alter ego van Patchen, schreef Henry Miller dat hij “de meest naakte man [is] die ik ooit in de literatuur ben tegengekomen.” Kenneth Patchen brengt waarheidsgetrouw, onbevreesd verslag uit van het leven van zijn hoofdpersonage. .

5,00

In stock

General

Full TitleHet dagboek van Albion Moonlight
Original TitleThe journal of Albion Moonlight
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsPatchen, Kenneth
TranslatorsVandenbergh, John - Schuur, Koos

Imprint

PublisherDe Bezige Bij / J. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterBosch
Printing PlaceUtrecht
Release Year1967

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.1 cm
Pages362
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryHet dagboek van Albion Moonlight is een fascinerend Amerikaans voorbeeld van engagement in de literatuur. De auteur, Kenneth Patchen, wordt beheerst door 's mensen verscheurde ziel en de vage maar destructieve doelen die hij nastreeft. Bijtende humor en verkrampt mededogen kenmerken dit 'protest'-boek, geschreven in het begin van de jaren veertig, dat echter eerder aan actualiteit heeft gewonnen dan verloren. Over ‘Albion Moonlight’, het alter ego van Patchen, schreef Henry Miller dat hij “de meest naakte man [is] die ik ooit in de literatuur ben tegengekomen.” Kenneth Patchen brengt waarheidsgetrouw, onbevreesd verslag uit van het leven van zijn hoofdpersonage.

Identifiers

SKUSKU-2800