Het boek der getuigenis
Banville, John

Banville, John. [Translated by Rijnaarts, José]. Het boek der getuigenis. Amsterdam: Meulenhoff, 1990. 238 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. First Dutch Language Edition. 12,7 cm. x 20,1 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De intellectualistische misdadiger Frederick Montgomery kijkt vanuit de gevangenis terug op de gebeurtenissen die tot zijn detentie geleid hebben. Bij een doorzichtige en onbeholpen poging een kostbaar schilderij te stelen om zichzelf schadeloos te stellen voor een misgelopen erfenis heeft hij het dienstmeisje van de, naar later blijkt, malafide kunsthandelaar uit wiens bezit hij het schilderij ontvreemdt, beestachtig en volstrekt nodeloos vermoord. In een reconstructie poogt hij zijn motivatie en de achtergronden van zijn daad te achterhalen. Zijn eigen conclusie is dat die er niet zijn. Het voornaamste gevoel dat bij hem overheerst is niet zozeer berouw als wel schaamte. De lezer daarentegen ziet in zijn verhaal de Werdegang van een intelligente jongen van redelijk goede familie tot gewetenloze vagebond en ten slotte moordenaar. Knap en meeslepend verhaal, dat kandidaat stond voor de prestigieuze Booker Prize. Banville (geb. 1945 in Ierland) mag inmiddels tot de belangrijkere hedendaagse Engelse romanciers gerekend worden.

8,50

In stock

General

Full TitleHet boek der getuigenis
Original TitleThe Book of Evidence
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsBanville, John
TranslatorsRijnaarts, José

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1990

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.1 cm
Pages238
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe intellectualistische misdadiger Frederick Montgomery kijkt vanuit de gevangenis terug op de gebeurtenissen die tot zijn detentie geleid hebben. Bij een doorzichtige en onbeholpen poging een kostbaar schilderij te stelen om zichzelf schadeloos te stellen voor een misgelopen erfenis heeft hij het dienstmeisje van de, naar later blijkt, malafide kunsthandelaar uit wiens bezit hij het schilderij ontvreemdt, beestachtig en volstrekt nodeloos vermoord. In een reconstructie poogt hij zijn motivatie en de achtergronden van zijn daad te achterhalen. Zijn eigen conclusie is dat die er niet zijn. Het voornaamste gevoel dat bij hem overheerst is niet zozeer berouw als wel schaamte. De lezer daarentegen ziet in zijn verhaal de Werdegang van een intelligente jongen van redelijk goede familie tot gewetenloze vagebond en ten slotte moordenaar. Knap en meeslepend verhaal, dat kandidaat stond voor de prestigieuze Booker Prize. Banville (geb. 1945 in Ierland) mag inmiddels tot de belangrijkere hedendaagse Engelse romanciers gerekend worden

Identifiers

SKUSKU-2334
ISBN 109029026804
ISBN 139789029026802