Het blije lijden
Rosseels, Alex

Rosseels, Alex. Het blije lijden. Antwerpen / Amsterdam: Elsevier Manteau, MCMLXXX [1980]. 168 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Autobiografische roman waarmee de Vlaamse auteur debuteert. In het nogal rommelig geschreven en met veel dialectische taal doorspekte verhaal spreekt de ik-figuur over zijn homofilie die zich reeds in zijn kinderjaren manifesteert. Grootgebracht in een burgerlijk middenstandmilieu met streng gereglementeerde codes en gedragsnormen, verzet hij zich tegen deze starheid en stelt zich op als een vrijbuiter. Zijn leven verloopt steeds meer marginaal, en in zijn vaak vluchtige homo-relaties vindt hij nooit echte bevrediging, tot hij Dennis ontmoet, die hem voortaan overal zal begeleiden. Het boek is ongetwijfeld een authentiek relaas, en enkele passages geven een ongewoon openhartig en tegelijk ongenadig beeld van de Antwerpse homo-scene en drugwereld. Bij momenten interessant omwille van deze niet-alledaagse achtergrond, mist de roman toch structurele gaafheid en stilistische kwaliteiten om een uitschieter genoemd te kunnen worden.

9,50

In stock

General

Full TitleHet blije lijden
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRosseels, Alex

Imprint

PublisherElsevier Manteau
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages168
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryAutobiografische roman waarmee de Vlaamse auteur debuteert. In het nogal rommelig geschreven en met veel dialectische taal doorspekte verhaal spreekt de ik-figuur over zijn homofilie die zich reeds in zijn kinderjaren manifesteert. Grootgebracht in een burgerlijk middenstandmilieu met streng gereglementeerde codes en gedragsnormen, verzet hij zich tegen deze starheid en stelt zich op als een vrijbuiter. Zijn leven verloopt steeds meer marginaal, en in zijn vaak vluchtige homo-relaties vindt hij nooit echte bevrediging, tot hij Dennis ontmoet, die hem voortaan overal zal begeleiden. Het boek is ongetwijfeld een authentiek relaas, en enkele passages geven een ongewoon openhartig en tegelijk ongenadig beeld van de Antwerpse homo-scene en drugwereld. Bij momenten interessant omwille van deze niet-alledaagse achtergrond, mist de roman toch structurele gaafheid en stilistische kwaliteiten om een uitschieter genoemd te kunnen worden

Identifiers

SKUSKU-3115
ISBN 109022307824
ISBN 139789022307823