Het beleg van Laken
Van Den Broeck, Walter

Van Den Broeck, Walter. Het beleg van Laken. een moorddroom. Antwerpen: Manteau, 1985. 421 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Aan het slot van ‘Brief aan Boudewijn’, van den Broecks succesroman uit 1980, krijgt de kleine Walter van koning Boudewijn een vulpen om de arbeiderswijk waar hij woont voor de ondergang te behoeden: hij zal schrijver worden. Dit gegeven vormt de opmaat voor de vierdelige romancyclus ‘Het beleg van Laken’, waarin de autobiografische werkelijkheid wordt vermengd met fantastische fictie. De schrijver en zijn gezin worden onder dwang naar de koninklijke domeinen te Laken gevoerd en ondergebracht in een chalet. Ziedaar het begin van deze magistrale metaroman, die door critici is vergeleken met ‘Het verdriet van België’ en ‘De ontdekking van de hemel’: een hoogtepunt waarin alle lijnen uit het oeuvre samenkomen. Een goddelijke tragikomedie in Vlaanderen.

12,50

In stock

General

Full TitleHet beleg van Laken
Sub-titleeen moorddroom
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Den Broeck, Walter

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1985

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages421
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryAan het slot van 'Brief aan Boudewijn', van den Broecks succesroman uit 1980, krijgt de kleine Walter van koning Boudewijn een vulpen om de arbeiderswijk waar hij woont voor de ondergang te behoeden: hij zal schrijver worden. Dit gegeven vormt de opmaat voor de vierdelige romancyclus 'Het beleg van Laken', waarin de autobiografische werkelijkheid wordt vermengd met fantastische fictie. De schrijver en zijn gezin worden onder dwang naar de koninklijke domeinen te Laken gevoerd en ondergebracht in een chalet. Ziedaar het begin van deze magistrale metaroman, die door critici is vergeleken met 'Het verdriet van België' en 'De ontdekking van de hemel': een hoogtepunt waarin alle lijnen uit het oeuvre samenkomen. Een goddelijke tragikomedie in Vlaanderen

Identifiers

SKUSKU-7889
ISBN 109022309835
ISBN 139789022309834