Het afscheid
Michiels, Ivo

Michiels, Ivo. Het afscheid. Amsterdam / Antwerpen: De Bezige Bij / Ontwikkeling, 1960. Printed by Mouton & Co., Den Haag. 154 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Literaire Reuzenpocket. Second Edition. Literaire Reuzenpocket no. 9.
Condition: Good. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De menselijke onzekerheid is het centrale onderwerp in het oeuvre van Ivo Michiels. Het afscheid is de eerste symbolische roman die aan dit thema beantwoordt. Het boek alfa is het boek van de twijfel. Hierin is zijn jeugd verwerkt, waarbij het de figuur van de schildwacht is die aan die onzekerheid uitdrukking geeft. Blijven of deserteren, naar links of naar rechts marcheren. Zijn verblijf als brancardier in een hospitaal heeft een plaats gekregen in Orchis Militaris.Het is de schrijver daarbij vooral te doen om de gelijkschakeling en verwisselbaarheid van de tegendelen: ‘In al onze fabrieken en in alle kantoren en alle stations en alle gevangenissen en alle ziekenhuizen en op alle torens, overal staan de klokken gelijk met jullie klokken, alleen in onze huizen niet. Daar lopen ze nog precies zoals vroeger, de dag voordat jullie kwamen.’ De romans van Michiels hebben, doordat hij niet schuwt zijn eigen menselijke problematiek in het geding te brengen, een universele kracht.

9,00

In stock

General

Full TitleHet afscheid
SeriesLiteraire Reuzenpocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMichiels, Ivo

Imprint

PublisherDe Bezige Bij / Ontwikkeling
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
PrinterMouton & Co.
Printing PlaceDen Haag
Release Year1960

Description

Pages154
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionGood

Editorial

EditionSecond Edition
CommentsLiteraire Reuzenpocket no. 9

Info

SummaryDe menselijke onzekerheid is het centrale onderwerp in het oeuvre van Ivo Michiels. Het afscheid is de eerste symbolische roman die aan dit thema beantwoordt. Het boek alfa is het boek van de twijfel. Hierin is zijn jeugd verwerkt, waarbij het de figuur van de schildwacht is die aan die onzekerheid uitdrukking geeft. Blijven of deserteren, naar links of naar rechts marcheren. Zijn verblijf als brancardier in een hospitaal heeft een plaats gekregen in Orchis Militaris.Het is de schrijver daarbij vooral te doen om de gelijkschakeling en verwisselbaarheid van de tegendelen: 'In al onze fabrieken en in alle kantoren en alle stations en alle gevangenissen en alle ziekenhuizen en op alle torens, overal staan de klokken gelijk met jullie klokken, alleen in onze huizen niet. Daar lopen ze nog precies zoals vroeger, de dag voordat jullie kwamen.' De romans van Michiels hebben, doordat hij niet schuwt zijn eigen menselijke problematiek in het geding te brengen, een universele kracht

Identifiers

SKUSKU-3149