Heerlijke nieuwe wereld
Huxley, Aldous

Huxley, Aldous. [Translated by Mok, M.]. Heerlijke nieuwe wereld. Amsterdam: Ooievaar Pockethouse, 1994. 226 pages. Volumes: 1 volume. 25th Edition. 11,5 cm. x 18 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In het jaar ‘632 na Ford’ zijn mechanisatie, efficiëntie en productie het hoogste goed, terwijl individualiteit en emotionaliteit verdacht zijn. Door omstandigheden komt de niet-‘geciviliseerde’ John, terecht in de maatschappij waarin mensen worden uitgebroed in flessen, geconditioneerd worden op hun latere werk, geen behoeften kunnen kennen, zodat geluk moet volgen – zo niet, dan is de drug soms voor allen beschikbaar. John wordt verleifd op Lenina, maar kan dat zichzelf niet toestaan. Lenina leeft volgens de regels van haar wereld, de nieuwe wereld, welke John eerst zo bewonderde, maar waarvan hij nu merkt dat hij er niet in past. Hij sterft door zelfkastijding. Naast Orwell’s ‘1984’ is het goed Huxley’s anti-utopie, – minder bijtend, maar niet minder schokkend – te leggen.

6,50

In stock

General

Full TitleHeerlijke nieuwe wereld
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsHuxley, Aldous
TranslatorsMok, M.

Imprint

PublisherOoievaar Pockethouse
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1994

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18 cm
Pages226
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition25th Edition

Info

SummaryIn het jaar '632 na Ford' zijn mechanisatie, efficiëntie en productie het hoogste goed, terwijl individualiteit en emotionaliteit verdacht zijn. Door omstandigheden komt de niet-'geciviliseerde' John, terecht in de maatschappij waarin mensen worden uitgebroed in flessen, geconditioneerd worden op hun latere werk, geen behoeften kunnen kennen, zodat geluk moet volgen - zo niet, dan is de drug soms voor allen beschikbaar. John wordt verleifd op Lenina, maar kan dat zichzelf niet toestaan. Lenina leeft volgens de regels van haar wereld, de nieuwe wereld, welke John eerst zo bewonderde, maar waarvan hij nu merkt dat hij er niet in past. Hij sterft door zelfkastijding. Naast Orwell's '1984' is het goed Huxley's anti-utopie, - minder bijtend, maar niet minder schokkend - te leggen

Identifiers

SKUSKU-0195
ISBN 10903511423X
ISBN 139789035114234