Hadewijch: Een bloemlezing uit haar werken
Hadewijch

,

Hadewijch. [Edited by Fens, Kees – Lissens, R. F. – Sötemann, A. L.]. [Illustrated by Van Den Bouwhuijsen, Jan]. Hadewijch: Een bloemlezing uit haar werken. Samengesteld en ingeleid door prof. dr N. de Paepe. Amsterdam / Brussel: Elsevier, MCMLXXIX [1979]. 231 pages. Volumes: 1 volume. Series: Bibliotheek der Nederlandse Letteren. First Edition. 13,5 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Hadewijch was een 13e-eeuwse Brabants dichteres en mystica die beschouwd wordt als een voorloper van Jan van Ruusbroec. Vaak wordt er naar haar verwezen als Hadewijch van Antwerpen, hoewel dit eigenlijk een latere toevoeging is. De teksten die van haar zijn overgeleverd, visioenen, liederen en brieven, werden in een Brabantse variant van het Middelnederlands geschreven. Naar alle waarschijnlijkheid was zij een begijn, maar aangezien er geen getuigenissen over haar leven zijn bewaard, is vrijwel niets met zekerheid over haar bekend. Haar oeuvre, waaronder Strofische gedichten en Brieven, is in de tweede helft van de 13e of de eerste helft van de 14e eeuw tot stand gekomen. Waarschijnlijk leefde ze in het Hertogdom Brabant en was ze afkomstig uit een gegoede familie. Mogelijk valt ze te identificeren met de Brusselse begijn Bloemardinne.

9,50

In stock

General

Full TitleHadewijch: Een bloemlezing uit haar werken
Sub-titleSamengesteld en ingeleid door prof. dr N. de Paepe
SeriesBibliotheek der Nederlandse Letteren
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHadewijch
EditorsFens, Kees - Lissens, R. F. - Sötemann, A. L.
IllustratorsVan Den Bouwhuijsen, Jan

Imprint

PublisherElsevier
Publishing PlaceAmsterdam / Brussel

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20.5 cm
Pages231
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryHadewijch was een 13e-eeuwse Brabants dichteres en mystica die beschouwd wordt als een voorloper van Jan van Ruusbroec. Vaak wordt er naar haar verwezen als Hadewijch van Antwerpen, hoewel dit eigenlijk een latere toevoeging is. De teksten die van haar zijn overgeleverd, visioenen, liederen en brieven, werden in een Brabantse variant van het Middelnederlands geschreven. Naar alle waarschijnlijkheid was zij een begijn, maar aangezien er geen getuigenissen over haar leven zijn bewaard, is vrijwel niets met zekerheid over haar bekend. Haar oeuvre, waaronder Strofische gedichten en Brieven, is in de tweede helft van de 13e of de eerste helft van de 14e eeuw tot stand gekomen. Waarschijnlijk leefde ze in het Hertogdom Brabant en was ze afkomstig uit een gegoede familie. Mogelijk valt ze te identificeren met de Brusselse begijn Bloemardinne

Identifiers

SKUSKU-0821
ISBN 109010020924