Gut Symmetrie
Winterson, Jeanette

Winterson, Jeanette. [Translated by Polman, Maarten]. Gut Symmetrie. (Original Title: Gut Symmetries). Amsterdam / Antwerpen: Contact, 1997. 230 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De nieuwste roman van Jeanette Winterson is humoristisch, teder en vol verrassingen. “Gut symmetrie” beschrijft de liefde in al haar kwetsbaarheid, verwarring en excessen. Gesitueerd aan boord van de QE2 en in New York en Liverpool beschrijft Gut symmetrie parallelle levens en liefes. In deze roman over een driehoeksverhouding onderzoekt Jeanette Winterson naast het waarschijnlijke ook het mogelijke. Ze verwerkt haar thema’s opnieuw tot een intrigerend, van erotiek zinderend verhaal. Hemel en aarde, seks en geest, werkelijkheid en fantasie, wetenschap en religie, mannen en vrouwen, de oude Grieken en de magiërs van de modernste natuurkunde: het palet van Winterson is kleurrijker dan ooit. In de wereld van Gut symmetrie is niets wat het lijkt. Wat je denkt dat je ziet zie je niet en alle zekerheden veranderen in twijfel.

RECENSIE:
De Engelse Alice krijgt in New York, waar ze woont en werkt, een relatie met een oudere man die de eerste is met wie ze zou willen trouwen. Jove, een bekend theoretisch natuurkundige, bedenker van de GUT-theorie, is echter al getrouwd. Als zijn vrouw de affaire ontdekt, maakt zij een afspraak met Alice, die tot schrik van Jove onverwacht uitloopt op wederzijdse verliefdheid en een relatie. Vlak voordat zij gedrieën een zeiltocht gaan maken, wordt Alice naar Engeland geroepen i.v.m. het overlijden van haar vader; Jove en Stella gaan samen. Hun jacht slaat in het noodweer om en zij worden vlak voordat Jove Stella wil doden om haar vlees gered door Alice. Dit is een van de betere romans van een van de betere Engelse schrijfsters, bekend van o.a. “Kersen sexen” en “Passie”. Ook hier verwerkt zij fictie en feit in de vorm van o.a. filosofie, Joodse religie en de Klassieken ingenieus tot een boeiend en vaak ook humoristisch verhaal met vele, soms intrigerende lagen, dat veel overtuigender is dan bijv. ‘Kunst en Leugens’. De vertaling is goed en leest prettig. .

8,50

In stock

General

Full TitleGut Symmetrie
Original TitleGut Symmetries
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWinterson, Jeanette
TranslatorsPolman, Maarten

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1997

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages230
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe nieuwste roman van Jeanette Winterson is humoristisch, teder en vol verrassingen. "Gut symmetrie" beschrijft de liefde in al haar kwetsbaarheid, verwarring en excessen. Gesitueerd aan boord van de QE2 en in New York en Liverpool beschrijft Gut symmetrie parallelle levens en liefes. In deze roman over een driehoeksverhouding onderzoekt Jeanette Winterson naast het waarschijnlijke ook het mogelijke. Ze verwerkt haar thema's opnieuw tot een intrigerend, van erotiek zinderend verhaal. Hemel en aarde, seks en geest, werkelijkheid en fantasie, wetenschap en religie, mannen en vrouwen, de oude Grieken en de magiërs van de modernste natuurkunde: het palet van Winterson is kleurrijker dan ooit. In de wereld van Gut symmetrie is niets wat het lijkt. Wat je denkt dat je ziet zie je niet en alle zekerheden veranderen in twijfel. RECENSIE: De Engelse Alice krijgt in New York, waar ze woont en werkt, een relatie met een oudere man die de eerste is met wie ze zou willen trouwen. Jove, een bekend theoretisch natuurkundige, bedenker van de GUT-theorie, is echter al getrouwd. Als zijn vrouw de affaire ontdekt, maakt zij een afspraak met Alice, die tot schrik van Jove onverwacht uitloopt op wederzijdse verliefdheid en een relatie. Vlak voordat zij gedrieën een zeiltocht gaan maken, wordt Alice naar Engeland geroepen i.v.m. het overlijden van haar vader; Jove en Stella gaan samen. Hun jacht slaat in het noodweer om en zij worden vlak voordat Jove Stella wil doden om haar vlees gered door Alice. Dit is een van de betere romans van een van de betere Engelse schrijfsters, bekend van o.a. "Kersen sexen" en "Passie". Ook hier verwerkt zij fictie en feit in de vorm van o.a. filosofie, Joodse religie en de Klassieken ingenieus tot een boeiend en vaak ook humoristisch verhaal met vele, soms intrigerende lagen, dat veel overtuigender is dan bijv. 'Kunst en Leugens'. De vertaling is goed en leest prettig.

Identifiers

SKUSKU-4048
ISBN 109025423612
ISBN 139789025423612