Grover
Schröder, Allard

Schröder, Allard. Grover. Amsterdam: De Bezige Bij, 1999. Printed by Groenevelt, Landgraaf. 418 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Grover is de spannende geschiedenis van de zoon van een garagehouder, diep uit de provincie, die zich zonder veel ambitie in het bankwezen heeft opgewerkt, en zijn afkomst niet kan vergeten. Nog steeds leeft hij dicht bij de elementen, en koestert het dierlijke. Totdat een slippertje zijn leven in de war stuurt en hij gedwongen wordt over zijn eigen schaduw te springen.

RECENSIE:
Aan deze roman gaf de schrijver (1946) alle elementen mee om er een spannende, thrillerachtige, psychologische roman van te maken: als hoofdpersoon een grof besnaarde bankbediende (diens naam Grover zegt het al), verder een verfijnde, uithuizige, hooggeplaatste bankmanager, diens vrouw met de allures van een femme fatale, overspel, een dodelijk ongeluk, afpersing en criminele activiteiten in de bankwereld. Maar Schroder maakt er een roman van waarin hij de spanning tussen lichaam en geest, het overgecultiveerde van de stad tegenover het geheimzinnige, duistere platteland plaatst. Kortom een diepgravende roman over menselijke emoties. Hoewel de lezer er de hele roman door op wacht, eindigt het boek niet met de oplossing van de plot. Herinneringen, nachtmerries, ervaringen uit zijn jeugd, de confrontatie van Grover met de oermomenten uit zijn bestaan, waarvan hij zich nooit heeft bevrijd, blijken uiteindelijk de hele roman meer te dragen dan de thrillerachtige gegevens. Vooral het oermoment van vriendschap en liefde bepalen Grovers gedrag. De wijze waarop de schrijver het verband tussen verleden en heden, tussen droom en werkelijkheid in Grover laat samenvloeien, geeft deze roman mythische proporties.

9,00

In stock

General

Full TitleGrover
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsSchröder, Allard

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterGroenevelt
Printing PlaceLandgraaf
Release Year1999

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages418
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryGrover is de spannende geschiedenis van de zoon van een garagehouder, diep uit de provincie, die zich zonder veel ambitie in het bankwezen heeft opgewerkt, en zijn afkomst niet kan vergeten. Nog steeds leeft hij dicht bij de elementen, en koestert het dierlijke. Totdat een slippertje zijn leven in de war stuurt en hij gedwongen wordt over zijn eigen schaduw te springen. RECENSIE: Aan deze roman gaf de schrijver (1946) alle elementen mee om er een spannende, thrillerachtige, psychologische roman van te maken: als hoofdpersoon een grof besnaarde bankbediende (diens naam Grover zegt het al), verder een verfijnde, uithuizige, hooggeplaatste bankmanager, diens vrouw met de allures van een femme fatale, overspel, een dodelijk ongeluk, afpersing en criminele activiteiten in de bankwereld. Maar Schroder maakt er een roman van waarin hij de spanning tussen lichaam en geest, het overgecultiveerde van de stad tegenover het geheimzinnige, duistere platteland plaatst. Kortom een diepgravende roman over menselijke emoties. Hoewel de lezer er de hele roman door op wacht, eindigt het boek niet met de oplossing van de plot. Herinneringen, nachtmerries, ervaringen uit zijn jeugd, de confrontatie van Grover met de oermomenten uit zijn bestaan, waarvan hij zich nooit heeft bevrijd, blijken uiteindelijk de hele roman meer te dragen dan de thrillerachtige gegevens. Vooral het oermoment van vriendschap en liefde bepalen Grovers gedrag. De wijze waarop de schrijver het verband tussen verleden en heden, tussen droom en werkelijkheid in Grover laat samenvloeien, geeft deze roman mythische proporties

Identifiers

SKUSKU-2150
ISBN 109023438620
ISBN 139789023438625