Grotendeels ongevaarlijk
Adams, Douglas

Adams, Douglas. [Translated by Cramer, Pieter]. Grotendeels ongevaarlijk. Het Transgalactisch Liftershandboek Deel Vijf. Het boek dat het woord “trilogie” van een geheel nieuwe betekenis voorziet.. (Original Title: Mostly Harmless). Baarn: De Fontein, 1995. 207 pages. Volumes: 1 volume. Series: Fontein SF. Second Edition. 13 cm. x 19,5 cm.

Condition: Fine. Softcover. Perfect binding. 

SUMMARY: 

Eigenlijk ligt het voor de hand dat je langzamerhand de moed verliest wanneer je planeet is opgeblazen, het meisje van je dromen door een foutieve interpretatie van de relatie tussen ruimte en tijd is verdwenen, het ruimteschip waarin je reisde op een afgelegen en Bobvrezende planeet in vlammen is opgegaan en je uitsluitend kunt terugvallen op de wetenschap dat je in staat bent een paar lekkere boterhammetjes klaar te maken. Maar Hugo Veld laat zich daar allerminst door ontmoedigen. Integendeel, hij maakt de kapitale fout weer wat van het leven te gaan genieten, en ogenblikkelijk breekt de hel los…

RECENSIE:

Vijfde deel van een inmiddels tot cultboek geworden ‘trilogie in vijf delen’ (inmiddels verscheen ook een zesde deel, ‘En dan nog iets…’)*. ‘Het transgalactisch liftershandboek’ had niet alleen succes als roman, maar ook als televisieserie en hoorspel (in Nederland door de KRO uitgezonden). Dit elektronisch handboek assisteert mensen die met passerende ruimteschepen willen meeliften. In dit deel wordt een nieuw handboek uitgegeven, dat zelfbewust is – met een nogal kwaadaardig karakter – en in staat tot het betreden van parallelle werelden. De avonturen van Hugo en Amro Bank en Trees zijn te absurd om te beschrijven. Het is al mooi, dat hun belevenissen tegen het einde van het boek iets met elkaar te maken blijken te hebben. Dit is Britse humor: soms flegmatisch verfijnd, dan weer absurd en kolderesk. Zowat alle sciencefictioncliches worden geparodieerd. 

9,50

In stock

General

Full TitleGrotendeels ongevaarlijk
Sub-titleHet Transgalactisch Liftershandboek Deel Vijf. Het boek dat het woord "trilogie" van een geheel nieuwe betekenis voorziet.
Original TitleMostly Harmless
SeriesFontein SF
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAdams, Douglas
TranslatorsCramer, Pieter

Imprint

PublisherDe Fontein
Publishing PlaceBaarn
Release Year1995

Description

H x L x W13 x 0 x 19.5 cm
Pages207
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryEigenlijk ligt het voor de hand dat je langzamerhand de moed verliest wanneer je planeet is opgeblazen, het meisje van je dromen door een foutieve interpretatie van de relatie tussen ruimte en tijd is verdwenen, het ruimteschip waarin je reisde op een afgelegen en Bobvrezende planeet in vlammen is opgegaan en je uitsluitend kunt terugvallen op de wetenschap dat je in staat bent een paar lekkere boterhammetjes klaar te maken. Maar Hugo Veld laat zich daar allerminst door ontmoedigen. Integendeel, hij maakt de kapitale fout weer wat van het leven te gaan genieten, en ogenblikkelijk breekt de hel los... RECENSIE: Vijfde deel van een inmiddels tot cultboek geworden 'trilogie in vijf delen' (inmiddels verscheen ook een zesde deel, 'En dan nog iets...')*. 'Het transgalactisch liftershandboek' had niet alleen succes als roman, maar ook als televisieserie en hoorspel (in Nederland door de KRO uitgezonden). Dit elektronisch handboek assisteert mensen die met passerende ruimteschepen willen meeliften. In dit deel wordt een nieuw handboek uitgegeven, dat zelfbewust is - met een nogal kwaadaardig karakter - en in staat tot het betreden van parallelle werelden. De avonturen van Hugo en Amro Bank en Trees zijn te absurd om te beschrijven. Het is al mooi, dat hun belevenissen tegen het einde van het boek iets met elkaar te maken blijken te hebben. Dit is Britse humor: soms flegmatisch verfijnd, dan weer absurd en kolderesk. Zowat alle sciencefictioncliches worden geparodieerd

Identifiers

SKUSKU-2304
ISBN 109026107986
ISBN 139789026107986