Geschift
Atkinson, Kate

Atkinson, Kate. [Translated by Kok, Inge]. Geschift. Een komische roman. (Original Title: Emotionally Weird). Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 2000. 408 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21 cm.

Condition: Fine. Softcover. Perfect binding. 

SUMMARY: 

Het is 1972 en de twintigjarige studente Effie heeft zich met haar moeder Nora teruggetrokken in het vervallen huis van hun voorouders op een eiland voor de ruige westkust van Schotland. Effie vertelt over het studentenleven van de jaren zeventig vol vrije seks en drugs. Nora is behoedzaam met het vertellen van haar levensgeschiedenis, terwijl Effie hoopt dat ze eindelijk de identiteit van haar vader zal onthullen. Dat wil zeggen: als de verhalen die op het Schotse eiland door moeder en dochter worden uitgewisseld waar zijn.

In Geschift speelt Kate Atkinson, de auteur van Achter de schermen, op humoristische en ingenieuze wijze met de verhouding tussen taal en betekenis en de (on)mogelijkheden van fictie. Daarnaast geeft ze een hilarisch beeld van de jaren zeventig en een bijzondere kijk op de moeder-dochter relatie.

RECENSIE:

Het studentenleven in de jaren zeventig kenmerkte zich veelal door een rijkelijk ontspannen sfeer. Een studente aan een Schotse universiteit observeert in deze periode haar medestudenten, terwijl zijzelf van harte deelneemt aan het ludieke gezelschap van vrienden en vriendinnen waarin zij is beland. Bovendien heeft zij een ambivalente verhouding tot haar moeder, die op een eilandje voor de Schotse kust woont. Uiteindelijk komt de hoofdpersoon achter haar werkelijke identiteit. De studenten doen alles wat hen tot dan toe verboden was: roken joints, verdiepen zich in vreemdsoortige wijsgerige theorieen en zwetsen uren lang vruchteloos, precies zoals dat in die tijd gebeurde. Ook de professoren blijken vage, wat wereldvreemde figuren die zich overgeven aan de nieuwe tijd met al haar tijdconsumerende geneugten. Hoewel zuivere fictie, toch zullen velen de sfeer uit die tijd herkennen. Aardige karaktertekening. 

10,00

In stock

General

Full TitleGeschift
Sub-titleEen komische roman
Original TitleEmotionally Weird
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAtkinson, Kate
TranslatorsKok, Inge

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2000

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages408
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryHet is 1972 en de twintigjarige studente Effie heeft zich met haar moeder Nora teruggetrokken in het vervallen huis van hun voorouders op een eiland voor de ruige westkust van Schotland. Effie vertelt over het studentenleven van de jaren zeventig vol vrije seks en drugs. Nora is behoedzaam met het vertellen van haar levensgeschiedenis, terwijl Effie hoopt dat ze eindelijk de identiteit van haar vader zal onthullen. Dat wil zeggen: als de verhalen die op het Schotse eiland door moeder en dochter worden uitgewisseld waar zijn. In Geschift speelt Kate Atkinson, de auteur van Achter de schermen, op humoristische en ingenieuze wijze met de verhouding tussen taal en betekenis en de (on)mogelijkheden van fictie. Daarnaast geeft ze een hilarisch beeld van de jaren zeventig en een bijzondere kijk op de moeder-dochter relatie. RECENSIE: Het studentenleven in de jaren zeventig kenmerkte zich veelal door een rijkelijk ontspannen sfeer. Een studente aan een Schotse universiteit observeert in deze periode haar medestudenten, terwijl zijzelf van harte deelneemt aan het ludieke gezelschap van vrienden en vriendinnen waarin zij is beland. Bovendien heeft zij een ambivalente verhouding tot haar moeder, die op een eilandje voor de Schotse kust woont. Uiteindelijk komt de hoofdpersoon achter haar werkelijke identiteit. De studenten doen alles wat hen tot dan toe verboden was: roken joints, verdiepen zich in vreemdsoortige wijsgerige theorieen en zwetsen uren lang vruchteloos, precies zoals dat in die tijd gebeurde. Ook de professoren blijken vage, wat wereldvreemde figuren die zich overgeven aan de nieuwe tijd met al haar tijdconsumerende geneugten. Hoewel zuivere fictie, toch zullen velen de sfeer uit die tijd herkennen. Aardige karaktertekening

Identifiers

SKUSKU-0210
ISBN 109045005522
ISBN 139789045005522