Gertrude en Claudius
Updike, John

Updike, John. Gertrude en Claudius. Amsterdam / Antwerpen: De Arbeiderspers, 2000. 211 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De koning is nog geen twee maanden dood en zijn weduwe is al hertrouwd, met haar zwager. Zoon hamlet hult zich in het zwart en spuwt zijn gal. De geest van de oude koning waart rond en weeklaagt over moord. Wat is hier gebeurd? Als jonge vrouw wordt prinses Gertrude door haar vader, koning Rorik, uitgehuwelijkt. Het huwelijk blijkt redelijk gelukkig. Maar Gertrudes onvervulde verlangens naar echte liefde verleiden haar ertoe een levensgevaarlijke affaire te beginnen met haar zwager. En dat wanneer ze reeds van middelbare leeftijd is, en moeder van een volwassen zoon, prins Hamlet.

RECENSIE:
Gerutha (Gertrude), enig kind van de Deense koning Rorik, moet tegen haar zin trouwen met de Jutse krijger Horwendil, die haar vader later zal opvolgen. Gerutha gaat later wel houden van haar man en krijgt een zoontje, de gevoelige, afstandelijke Amleth (Hamlet). Toch blijft ze altijd het gevoel houden dat haar man haar is opgedrongen. Als ze vele jaren later haar zwager Fengon ontmoet, gaat ze voor hem de passie voelen die in haar huwelijk ontbreekt. De koning ontdekt hun liefde echter en wil de betrokkenen doden. Om dat te voorkomen vermoordt Fengon zijn broer, wordt zelf koning en trouwt met zijn schoonzuster. De bekende Amerikaanse schrijver (1932) baseert zijn verhaal op enkele Scandinavische legendes en gebruikt deels ook de daar gebruikte namen. Hij toont zich in dit verhaal over wat voorafgaat aan de bekende Shakespeare tragedie Hamlet (1601) een boeiend verteller, die van de bekende hoofdpersonen echte mensen van vlees en bloed maakt. Het prettig leesbare verhaal zal vooral mensen boeien die Hamlet kennen, voor anderen blijft het wat abstract. De vertaling leest prettig.

8,00

In stock

General

Full TitleGertrude en Claudius
Original TitleGertrude and Claudius
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsUpdike, John

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2000

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages211
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe koning is nog geen twee maanden dood en zijn weduwe is al hertrouwd, met haar zwager. Zoon hamlet hult zich in het zwart en spuwt zijn gal. De geest van de oude koning waart rond en weeklaagt over moord. Wat is hier gebeurd? Als jonge vrouw wordt prinses Gertrude door haar vader, koning Rorik, uitgehuwelijkt. Het huwelijk blijkt redelijk gelukkig. Maar Gertrudes onvervulde verlangens naar echte liefde verleiden haar ertoe een levensgevaarlijke affaire te beginnen met haar zwager. En dat wanneer ze reeds van middelbare leeftijd is, en moeder van een volwassen zoon, prins Hamlet. RECENSIE: Gerutha (Gertrude), enig kind van de Deense koning Rorik, moet tegen haar zin trouwen met de Jutse krijger Horwendil, die haar vader later zal opvolgen. Gerutha gaat later wel houden van haar man en krijgt een zoontje, de gevoelige, afstandelijke Amleth (Hamlet). Toch blijft ze altijd het gevoel houden dat haar man haar is opgedrongen. Als ze vele jaren later haar zwager Fengon ontmoet, gaat ze voor hem de passie voelen die in haar huwelijk ontbreekt. De koning ontdekt hun liefde echter en wil de betrokkenen doden. Om dat te voorkomen vermoordt Fengon zijn broer, wordt zelf koning en trouwt met zijn schoonzuster. De bekende Amerikaanse schrijver (1932) baseert zijn verhaal op enkele Scandinavische legendes en gebruikt deels ook de daar gebruikte namen. Hij toont zich in dit verhaal over wat voorafgaat aan de bekende Shakespeare tragedie Hamlet (1601) een boeiend verteller, die van de bekende hoofdpersonen echte mensen van vlees en bloed maakt. Het prettig leesbare verhaal zal vooral mensen boeien die Hamlet kennen, voor anderen blijft het wat abstract. De vertaling leest prettig

Identifiers

SKUSKU-2872
ISBN 109029549955
ISBN 139789029549950