Geluk is gevaarlijk
Kopland, Rutger

Kopland, Rutger. Geluk is gevaarlijk. Een keuze uit de gedichten. Amsterdam: Maarten Muntinga, 2005. Printed by Bercker, Kevelaer. 218 pages. Volumes: 1 volume. Series: Rainbow Essentials. [Edition unknown]. 10,5 cm. x 18 cm..
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Deze goedkope pocket met een royale keuze uit het werk van de dichter Rutger Kopland (1934) rekent in geconcentreerde taal met veel witregels af met al wat onherroepelijk voorbij is of voorbijgaat. Hij wapent zich tegen het romantisch dwepen met het verlorene met stijlmiddelen als ironie, overdrijving en relativering. Ook de natuur toont ons allereerst het vergankelijke van alles, maar soms doet ze de tijd stilstaan op momenten van intense vreugde en diep genieten. Dieren hebben in deze poëzie symboolwaarde, zoals b.v. paarden vaak verwijzen naar een paradijselijke toestand. Het wijde, stille boerenland verschaft de dichter geborgenheid en geluk, zeker als het een gedeelde ervaring met de geliefde betreft. Kopland heeft een heel zorgvuldig taalgebruik met een geraffineerde verstechniek. Hij heeft het vermogen in ogenschijnlijk gewone omgangstaal tòch het raadsel van de dichtkunst intact te laten..

9,00

In stock

General

Full TitleGeluk is gevaarlijk
Sub-titleEen keuze uit de gedichten
SeriesRainbow Essentials
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKopland, Rutger

Imprint

PublisherMaarten Muntinga
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterBercker
Printing PlaceKevelaer
Release Year2005

Description

H x L x W10.5 x 0 x 18 cm
Pages218
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryDeze goedkope pocket met een royale keuze uit het werk van de dichter Rutger Kopland (1934) rekent in geconcentreerde taal met veel witregels af met al wat onherroepelijk voorbij is of voorbijgaat. Hij wapent zich tegen het romantisch dwepen met het verlorene met stijlmiddelen als ironie, overdrijving en relativering. Ook de natuur toont ons allereerst het vergankelijke van alles, maar soms doet ze de tijd stilstaan op momenten van intense vreugde en diep genieten. Dieren hebben in deze poëzie symboolwaarde, zoals b.v. paarden vaak verwijzen naar een paradijselijke toestand. Het wijde, stille boerenland verschaft de dichter geborgenheid en geluk, zeker als het een gedeelde ervaring met de geliefde betreft. Kopland heeft een heel zorgvuldig taalgebruik met een geraffineerde verstechniek. Hij heeft het vermogen in ogenschijnlijk gewone omgangstaal tòch het raadsel van de dichtkunst intact te laten.

Identifiers

SKUSKU-7768
ISBN 109041740368