Gedichten
Van Cauwelaert, August

Van Cauwelaert, August. Gedichten. Een keur uit het volledig dichtwerk samengesteld en van een nawoord voorzien door Albert Westerlinck. Brussel / Amsterdam: Elsevier, 1955. 89 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. Oplage van 450 exemplaren. Dit is nummer 81.. 14 cm. x 22,5 cm..
Condition: Fine. Softcover.

SUMMARY:
August Van Cauwelaert (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, 31 december 1885 — Antwerpen, 4 juli 1945) was een Vlaams dichter, advocaat en rechter.
Hij liep zijn middelbare school aan het Klein Seminarie in Hoogstraten. In 1911 behaalde hij zijn doctoraat in rechten, aan de Universiteit van Leuven. In 1914, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak gaf hij zich op als vrijwilliger voor het Belgisch leger. Hij werd officier maar in 1916 raakte hij zwaargewond, in de loopgraven van Passendale. Na de oorlog werd hij vrederechter in Kontich, later politierechter in Antwerpen.
Zijn dichtwerk werd vooral beïnvloed door Guido Gezelle en Karel van de Woestijne. Liederen van droom en daad uit 1918 is een poëtische weergave van de oorlogsjaren. Latere dichtbundels als Het licht achter de heuvel uit 1929 zijn sterk religieus geïnspireerd. Vanaf 1932 was Van Cauwelaert hoofdredacteur van het blad Dietsche Warande en Belfort.
August Van Cauwelaert behoorde tot de uitgebreide familie Van Cauwelaert, met wortels in Denderwindeke. Hij was de jongere broer van Frans, de bekende politicus en staatsman. August was getrouwd met Marie de Vriendt (dochter van kunstschilder en vader der Gelijkheidswet Juliaan De Vriendt) en had twee dochters. Een van zijn beste vrienden was Ernest Claes..

9,50

In stock

General

Full TitleGedichten
Sub-titleEen keur uit het volledig dichtwerk samengesteld en van een nawoord voorzien door Albert Westerlinck
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Cauwelaert, August

Imprint

PublisherElsevier
Publishing PlaceBrussel / Amsterdam
Release Year1955

Description

H x L x W14 x 0 x 22.5 cm
Pages89
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and StateOplage van 450 exemplaren. Dit is nummer 81.

Info

SummaryAugust Van Cauwelaert (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, 31 december 1885 — Antwerpen, 4 juli 1945) was een Vlaams dichter, advocaat en rechter. Hij liep zijn middelbare school aan het Klein Seminarie in Hoogstraten. In 1911 behaalde hij zijn doctoraat in rechten, aan de Universiteit van Leuven. In 1914, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak gaf hij zich op als vrijwilliger voor het Belgisch leger. Hij werd officier maar in 1916 raakte hij zwaargewond, in de loopgraven van Passendale. Na de oorlog werd hij vrederechter in Kontich, later politierechter in Antwerpen. Zijn dichtwerk werd vooral beïnvloed door Guido Gezelle en Karel van de Woestijne. Liederen van droom en daad uit 1918 is een poëtische weergave van de oorlogsjaren. Latere dichtbundels als Het licht achter de heuvel uit 1929 zijn sterk religieus geïnspireerd. Vanaf 1932 was Van Cauwelaert hoofdredacteur van het blad Dietsche Warande en Belfort. August Van Cauwelaert behoorde tot de uitgebreide familie Van Cauwelaert, met wortels in Denderwindeke. Hij was de jongere broer van Frans, de bekende politicus en staatsman. August was getrouwd met Marie de Vriendt (dochter van kunstschilder en vader der Gelijkheidswet Juliaan De Vriendt) en had twee dochters. Een van zijn beste vrienden was Ernest Claes.

Identifiers

SKUSKU-7843