Gedichten
Perk, Jacques

Perk, Jacques. Gedichten. S. L. Van Looy, 1920. , Amsterdam. 153 pages. Volumes: 1 volume. 16th Edition. 13,7 cm. x 19,7 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Jacques Fabrice Herman Perk (Dordrecht, 10 juni 1859 – Amsterdam, 1 november 1881) was een belangrijke Nederlandse dichter. Hij overleed al op 22-jarige leeftijd door een longaandoening, na een kort ziekbed.
Zijn sonnettenkrans Mathilde, uitgegeven door Willem Kloos, vormde de opmaat voor de vernieuwende Beweging van Tachtig in de Nederlandse literatuur. Perks beeldende natuurlyriek, vooral in de vorm van het sonnet, waarin hij – onder invloed van de Engelse dichter Shelley – ingrijpende vernieuwingen toepaste, behoort tot het beste dat op dit gebied in het Nederlands is geschreven en heeft belangrijke invloed gehad op de poëzie van later tijd..

4,00

In stock

General

Full TitleGedichten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsPerk, Jacques

Imprint

PublisherS. L. Van Looy
Printing PlaceAmsterdam
Release Year1920

Description

H x L x W13.7 x 0 x 19.7 cm
Pages153
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

Edition16th Edition

Info

SummaryJacques Fabrice Herman Perk (Dordrecht, 10 juni 1859 - Amsterdam, 1 november 1881) was een belangrijke Nederlandse dichter. Hij overleed al op 22-jarige leeftijd door een longaandoening, na een kort ziekbed. Zijn sonnettenkrans Mathilde, uitgegeven door Willem Kloos, vormde de opmaat voor de vernieuwende Beweging van Tachtig in de Nederlandse literatuur. Perks beeldende natuurlyriek, vooral in de vorm van het sonnet, waarin hij - onder invloed van de Engelse dichter Shelley - ingrijpende vernieuwingen toepaste, behoort tot het beste dat op dit gebied in het Nederlands is geschreven en heeft belangrijke invloed gehad op de poëzie van later tijd.

Identifiers

SKUSKU-0445