Gedichten
Van Cauwelaert, August

Van Cauwelaert, August. Gedichten. Een keur uit het volledig dichtwerk samengesteld en van een nawoord voorzien door Albert Westerlinck. Brussel – Amsterdam: Elsevier, 1955. 89 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. Printed in 450 copies. This is copy 408. 14 cm. x 22,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
August Van Cauwelaert (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, 31 december 1885 — Antwerpen, 4 juli 1945) was een Vlaams dichter, advocaat en rechter.
Zijn dichtwerk werd vooral beïnvloed door Guido Gezelle en Karel van de Woestijne. Liederen van droom en daad uit 1918 is een poëtische weergave van de oorlogsjaren. Latere dichtbundels als Het licht achter de heuvel uit 1929 zijn sterk religieus geïnspireerd. Vanaf 1932 was Van Cauwelaert hoofdredacteur van het blad Dietsche Warande en Belfort.
August Van Cauwelaert behoorde tot de uitgebreide familie Van Cauwelaert, met wortels in Denderwindeke. Hij was de jongere broer van Frans, de bekende politicus en staatsman. August was getrouwd met Marie de Vriendt (dochter van kunstschilder en vader der Gelijkheidswet Juliaan De Vriendt) en had twee dochters. Een van zijn beste vrienden was Ernest Claes..

12,50

In stock

General

Full TitleGedichten
Sub-titleEen keur uit het volledig dichtwerk samengesteld en van een nawoord voorzien door Albert Westerlinck
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Cauwelaert, August

Imprint

PublisherElsevier
Publishing PlaceBrussel - Amsterdam
Release Year1955

Description

H x L x W14 x 0 x 22.5 cm
Pages89
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and StatePrinted in 450 copies. This is copy 408

Info

SummaryAugust Van Cauwelaert (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, 31 december 1885 — Antwerpen, 4 juli 1945) was een Vlaams dichter, advocaat en rechter. Zijn dichtwerk werd vooral beïnvloed door Guido Gezelle en Karel van de Woestijne. Liederen van droom en daad uit 1918 is een poëtische weergave van de oorlogsjaren. Latere dichtbundels als Het licht achter de heuvel uit 1929 zijn sterk religieus geïnspireerd. Vanaf 1932 was Van Cauwelaert hoofdredacteur van het blad Dietsche Warande en Belfort. August Van Cauwelaert behoorde tot de uitgebreide familie Van Cauwelaert, met wortels in Denderwindeke. Hij was de jongere broer van Frans, de bekende politicus en staatsman. August was getrouwd met Marie de Vriendt (dochter van kunstschilder en vader der Gelijkheidswet Juliaan De Vriendt) en had twee dochters. Een van zijn beste vrienden was Ernest Claes.

Identifiers

SKUSKU-0866