Out of stock

Gedichte
Rilke, Rainer Marie

Rilke, Rainer Marie. Gedichte. Berlin – Darmstadt – Wien: Deutsche Buch-Gemeinschaft, 1966. 1006 pages. Volumes: 1 volume. [Edition unknown]. 11,5 cm. x 18,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Rainer Maria Rilke (Praag, 4 december 1875 – Montreux, 29 december 1926) was een van de belangrijkste lyrische dichters in de Duitse taal. Daarnaast schreef hij verhalen, een roman, opstellen over kunst en cultuur en ook talrijke vertalingen, onder andere uit het Frans, van literaire werken en lyriek. Zijn omvangrijke briefwisseling vormt een belangrijk deel van zijn literaire nalatenschap.
Rilke volgde in zijn gedichten een spoor dat verwant is aan de filosofie van zijn tijd, namelijk die van Arthur Schopenhauer en met name Friedrich Nietzsche, die hij reeds vroeg leerde kennen. Dit spoor leidt enerzijds tot een radicale afrekening van de vanzelfsprekendheden van het westelijke christendom en anderzijds tot eenzelfde afrekening met de moderne natuurwetenschappelijke verklaringspogingen van de werkelijkheid.
Vooral in Duitsland kan Rilke sinds enige jaren weer op toenemende belangstelling rekenen, ook buiten het “literair gevormde circuit”.

9,00

Out of stock

General

Full TitleGedichte
LanguageGerman
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsRilke, Rainer Marie

Imprint

PublisherDeutsche Buch-Gemeinschaft
Publishing PlaceBerlin - Darmstadt - Wien
Release Year1966

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18.5 cm
Pages1006
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Info

SummaryRainer Maria Rilke (Praag, 4 december 1875 – Montreux, 29 december 1926) was een van de belangrijkste lyrische dichters in de Duitse taal. Daarnaast schreef hij verhalen, een roman, opstellen over kunst en cultuur en ook talrijke vertalingen, onder andere uit het Frans, van literaire werken en lyriek. Zijn omvangrijke briefwisseling vormt een belangrijk deel van zijn literaire nalatenschap. Rilke volgde in zijn gedichten een spoor dat verwant is aan de filosofie van zijn tijd, namelijk die van Arthur Schopenhauer en met name Friedrich Nietzsche, die hij reeds vroeg leerde kennen. Dit spoor leidt enerzijds tot een radicale afrekening van de vanzelfsprekendheden van het westelijke christendom en anderzijds tot eenzelfde afrekening met de moderne natuurwetenschappelijke verklaringspogingen van de werkelijkheid. Vooral in Duitsland kan Rilke sinds enige jaren weer op toenemende belangstelling rekenen, ook buiten het "literair gevormde circuit"

Identifiers

SKUSKU-1120