Geboorte in Augustus
Faulkner, William

Faulkner, William. [Translated by Prins-Willekes-Macdonald, J. E.]. Geboorte in Augustus. (Original Title: Light in August). Em. Querido: Amsterdam, 1955. 365 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Good. Hardcover.

SUMMARY:
Faulkner (1897-1962), stamvader van de Southern Gothic, is een van de groten uit de Amerikaanse literatuur. Zijn werk, meestal gesitueerd in het fictieve Yoknapatawpha County, geent op Faulkners geboortestaat Mississippi, is boeiend maar complex, zijn stijl en taal zijn moeilijk. Een steeds terugkerend thema is het morele verval in de zuidelijke staten. In de VS staat hij weer op de bestsellerlijsten dankzij Oprah’s Book Club die zomer 2005 drie van zijn romans (o.a. deze) in de schijnwerpers zet voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie en leeshandleidingen. Hopelijk zorgt deze soepele, zeer leesbare nieuwe vertaling (de vorige was van 1979) van wat een van zijn toegankelijkste romans is, ook hier weer voor meer lezers. Er zijn drie verhaallijnen: het zwangere weesmeisje Lena op zoek naar de vader van haar kind, een dominee met visioenen van zijn vader in de Amerikaanse Burgeroorlog, en de 33-jarige wees Joe Christmas, die niet weet of hij zwart of blank is, nergens bijhoort en een vrouw vermoordt. Mooie, meervoudig gelaagde roman die het verdient (weer) gelezen te worden.

5,00

In stock

General

Full TitleGeboorte in Augustus
Original TitleLight in August
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsFaulkner, William
TranslatorsPrins-Willekes-Macdonald, J. E.

Imprint

PublisherAmsterdam
Publishing PlaceEm. Querido
Release Year1955

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages365
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionGood

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryFaulkner (1897-1962), stamvader van de Southern Gothic, is een van de groten uit de Amerikaanse literatuur. Zijn werk, meestal gesitueerd in het fictieve Yoknapatawpha County, geent op Faulkners geboortestaat Mississippi, is boeiend maar complex, zijn stijl en taal zijn moeilijk. Een steeds terugkerend thema is het morele verval in de zuidelijke staten. In de VS staat hij weer op de bestsellerlijsten dankzij Oprah's Book Club die zomer 2005 drie van zijn romans (o.a. deze) in de schijnwerpers zet voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie en leeshandleidingen. Hopelijk zorgt deze soepele, zeer leesbare nieuwe vertaling (de vorige was van 1979) van wat een van zijn toegankelijkste romans is, ook hier weer voor meer lezers. Er zijn drie verhaallijnen: het zwangere weesmeisje Lena op zoek naar de vader van haar kind, een dominee met visioenen van zijn vader in de Amerikaanse Burgeroorlog, en de 33-jarige wees Joe Christmas, die niet weet of hij zwart of blank is, nergens bijhoort en een vrouw vermoordt. Mooie, meervoudig gelaagde roman die het verdient (weer) gelezen te worden

Identifiers

SKUSKU-0771