Fossiel
Stassaert, Lucienne

Stassaert, Lucienne. Fossiel. Brugge / Utrecht: Desclee De Brouwer, 1969. 30 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Noorderlicht. First Edition. 13 cm. x 19,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Lucienne Stassaert (Antwerpen, 10 februari 1936) is (toneel) schrijver, dichter, beeldend kunstenares en pianiste. Voor zij in 1969 debuteert in de poëzie met de bundel Fossiel, heeft zij al verhalen en toneelwerk uitgegeven. Met haar eerste bundels verkeert zij in kringen van de “neo-experimentelen”. In de jaren ’70 raakt zij in de ban van de geëngageerde poëzie; in de bundel In de klok van de machine tikt een mens verwoordt zij haar kritiek op het kapitalisme.
In het latere werk zoekt zij meer naar contact met beeldende (schilder)kunst. Haar werk is meervoudig onderscheiden met niet de minste prijzen.

7,00

In stock

General

Full TitleFossiel
SeriesNoorderlicht
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsStassaert, Lucienne

Imprint

PublisherDesclee De Brouwer
Publishing PlaceBrugge / Utrecht
Release Year1969

Description

H x L x W13 x 0 x 19.5 cm
Pages30
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryLucienne Stassaert (Antwerpen, 10 februari 1936) is (toneel) schrijver, dichter, beeldend kunstenares en pianiste. Voor zij in 1969 debuteert in de poëzie met de bundel Fossiel, heeft zij al verhalen en toneelwerk uitgegeven. Met haar eerste bundels verkeert zij in kringen van de “neo-experimentelen”. In de jaren ’70 raakt zij in de ban van de geëngageerde poëzie; in de bundel In de klok van de machine tikt een mens verwoordt zij haar kritiek op het kapitalisme. In het latere werk zoekt zij meer naar contact met beeldende (schilder)kunst. Haar werk is meervoudig onderscheiden met niet de minste prijzen

Identifiers

SKUSKU-7774