Forel vissen in Amerika
Brautigan, Richard

Brautigan, Richard. [Translated by Knopper, Helen]. Forel vissen in Amerika. Bussum: C. De Boer Jr., [1970]. 142 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
FOREL VISSEN IN AMERIKA is een cultklassieker uit de underground van San Francisco, de stad die ook de beats, de hippies en Bukowski voortbracht. Het boek bestaat uit een serie anekdotes in losse hoofdstukken, met terugkerende karakters – de verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd in het noordwesten van de Verenigde Staten, zijn volwassen leven in San Francisco en de kampeertocht die hij met zijn vrouw en dochter maakte in de zomer van 1961. Het thema forel vissen duikt op verschillende manieren op in het boek – niet alleen als handeling, ook als personage – en wordt gebruikt als uitgangspunt voor humorvolle kritiek op de Amerikaanse samenleving.

Het werk van Brautigan wordt gekenmerkt door een opmerkelijke verbeeldingskracht. De schrijver Don Carpenter zei over Brautigan: ‘Ik geloof niet dat zijn werk ooit de erkenning heeft gekregen die het op grond van zijn impact heeft verdiend. Hij is uniek. Zijn vermogen met minimale middelen emoties uit te drukken is ongeëvenaard.’.

9,00

In stock

General

Full TitleForel vissen in Amerika
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsBrautigan, Richard
TranslatorsKnopper, Helen

Imprint

PublisherC. De Boer Jr.
Publishing PlaceBussum

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages142
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryFOREL VISSEN IN AMERIKA is een cultklassieker uit de underground van San Francisco, de stad die ook de beats, de hippies en Bukowski voortbracht. Het boek bestaat uit een serie anekdotes in losse hoofdstukken, met terugkerende karakters – de verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd in het noordwesten van de Verenigde Staten, zijn volwassen leven in San Francisco en de kampeertocht die hij met zijn vrouw en dochter maakte in de zomer van 1961. Het thema forel vissen duikt op verschillende manieren op in het boek – niet alleen als handeling, ook als personage – en wordt gebruikt als uitgangspunt voor humorvolle kritiek op de Amerikaanse samenleving. Het werk van Brautigan wordt gekenmerkt door een opmerkelijke verbeeldingskracht. De schrijver Don Carpenter zei over Brautigan: ‘Ik geloof niet dat zijn werk ooit de erkenning heeft gekregen die het op grond van zijn impact heeft verdiend. Hij is uniek. Zijn vermogen met minimale middelen emoties uit te drukken is ongeëvenaard.’

Identifiers

SKUSKU-2691
ISBN 109026959257