Fenrir
Haasse, Hella S.

Haasse, Hella S.. Fenrir. Een lang weekend in de Ardennen. Amsterdam: Em. Querido, 2000. 163 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,7 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Op een landgoed in de Ardennen heeft de bekende pianiste Edith Waldschade een privé-wolvenkamp. De jonge journalist Matthias Crone, bezig met het samenstellen van een wolvenencyclopedie, gaat er met een oude schoolvriend op af. Tijdens hun weekend in de Ardennen ontmoeten ze ook de andere bewoners van het landgoed die allen hun eigen geheimen met zich meedragen: Ediths zuster, haar zwager, hun dochter en de man die beweert Ediths halfbroer te zijn. Tussen hen heerst een voelbare spanning die uiteindelijk leidt tot een moordaanslag. Wat de waarheid is achter dit familiedrama valt moeilijk te achterhalen. Ieder heeft zo zijn eigen interpretatie van de feiten maar kent niet de volle omvang ervan. Met een groot inlevingsvermogen beschrijft Hella S. Haasse hoe het leven van haar personages beïnvloed wordt door troebele gebeurtenissen uit het verleden. De pers over Transit: ‘spannend en eigentijds’. P Z C Transit is een momentopname van deze tijd, een tijd in overgang.

RECENSIE:
Fenrir is in de Oudnoorse mythologie de benaming van de gevaarlijkste van alle demonen, voorgesteld als een monsterlijke wolf, geketend in het binnenste van de aarde. Een boek met zo’n titel kan alleen maar huiveringwekkend zijn, en dat is het ook. De jonge journalist Matthias Crone is al van jongs af aan gefascineerd door wolven en is bezig met het samenstellen van een encyclopedie over deze dieren. Via een vraaggesprek in de krant komt hij erachter dat de pianiste Edith Waldschade (een veelbetekenende achternaam) die op 25 september een concert geeft, op haar landgoed Breidablick in de Ardennen wolven houdt. Dat doet hem besluiten naar het concert te gaan. De vader van Edith, Erik Waldschade, was germanist en volkskundige en had (beroepsmatig of om een andere reden?) eveneens belangstelling voor wolven. Wanneer Matthias de kans krijgt om met een oude schoolvriend, die de opdracht heeft wolven af te schieten in de Ardennen, een bezoek aan het landgoed te brengen, laat hij zich deze niet ontgaan. Daar doet hij een ontdekking die het een en ander duidelijk maakt, maar tegelijkertijd weer nieuwe raadsels opwerpt. De grande dame van de Nederlandse literatuur is in deze roman goed op dreef en houdt de vaart en de spanning er tot het einde toe in.

5,50

In stock

General

Full TitleFenrir
Sub-titleEen lang weekend in de Ardennen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHaasse, Hella S.

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2000

Description

H x L x W13.7 x 0 x 21.5 cm
Pages163
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryOp een landgoed in de Ardennen heeft de bekende pianiste Edith Waldschade een privé-wolvenkamp. De jonge journalist Matthias Crone, bezig met het samenstellen van een wolvenencyclopedie, gaat er met een oude schoolvriend op af. Tijdens hun weekend in de Ardennen ontmoeten ze ook de andere bewoners van het landgoed die allen hun eigen geheimen met zich meedragen: Ediths zuster, haar zwager, hun dochter en de man die beweert Ediths halfbroer te zijn. Tussen hen heerst een voelbare spanning die uiteindelijk leidt tot een moordaanslag. Wat de waarheid is achter dit familiedrama valt moeilijk te achterhalen. Ieder heeft zo zijn eigen interpretatie van de feiten maar kent niet de volle omvang ervan. Met een groot inlevingsvermogen beschrijft Hella S. Haasse hoe het leven van haar personages beïnvloed wordt door troebele gebeurtenissen uit het verleden. De pers over Transit: 'spannend en eigentijds'. P Z C Transit is een momentopname van deze tijd, een tijd in overgang. RECENSIE: Fenrir is in de Oudnoorse mythologie de benaming van de gevaarlijkste van alle demonen, voorgesteld als een monsterlijke wolf, geketend in het binnenste van de aarde. Een boek met zo'n titel kan alleen maar huiveringwekkend zijn, en dat is het ook. De jonge journalist Matthias Crone is al van jongs af aan gefascineerd door wolven en is bezig met het samenstellen van een encyclopedie over deze dieren. Via een vraaggesprek in de krant komt hij erachter dat de pianiste Edith Waldschade (een veelbetekenende achternaam) die op 25 september een concert geeft, op haar landgoed Breidablick in de Ardennen wolven houdt. Dat doet hem besluiten naar het concert te gaan. De vader van Edith, Erik Waldschade, was germanist en volkskundige en had (beroepsmatig of om een andere reden?) eveneens belangstelling voor wolven. Wanneer Matthias de kans krijgt om met een oude schoolvriend, die de opdracht heeft wolven af te schieten in de Ardennen, een bezoek aan het landgoed te brengen, laat hij zich deze niet ontgaan. Daar doet hij een ontdekking die het een en ander duidelijk maakt, maar tegelijkertijd weer nieuwe raadsels opwerpt. De grande dame van de Nederlandse literatuur is in deze roman goed op dreef en houdt de vaart en de spanning er tot het einde toe in

Identifiers

SKUSKU-7886
ISBN 109021464802
ISBN 139789021464800