Fata Morgana
Unigwe, Chika

,

Unigwe, Chika. [Translated by van Riemsdijk, Hans E.]. Fata Morgana. (Original Title: On black sisters street). Amsterdam: Meulenhoff, 2011. 319 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 14 cm. x 21 cm.
Condition: Fine Plus. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Vier Afrikaanse vrouwen laten alles achter, op zoek naar een beter leven. Ze worden alle vier naar Antwerpen gesmokkeld door dezelfde pooier, een zwaarlijvige Nigeriaanse man die Dele heet, en komen in de prostitutie terecht. Een van de vrouwen, Sisi, sterft. Haar dramatische lot dwingt de andere vrouwen tot een genadeloos zelfonderzoek. Waarom hebben ze het zover laten komen?
In Fata Morgana vertelt Chika Unigwe het verhaal van de vrouwen achter de ramen van de Vingerlingstraat. Geen weerloze slachtoffers, maar vrouwen die verblind door hoop een foute keuze maakten. Gegokt en verloren. Of toch niet? Fata Morgana laat ook zien hoe de menselijke overlevingsdrang de bovenhand krijgt, zelfs als alle hoop verloren is.

RECENSIE:
Tweede roman van de Nigeriaans/Vlaamse literatuurwetenschapper Unigwe [1974], die eerder ‘De feniks’ publiceerde. ‘Fata Morgana’ gaat over vier jonge Afrikaanse, soms hoogopgeleide vrouwen, die via vrouwensmokkelaar Dele vanuit Nigeria naar Belgie vertrekken. In Antwerpen wonen ze samen in een huis en belanden in de prostitutie. Hun paspoort wordt afgepakt en ze moeten werken om hun schuld aan Dele terug te betalen. Als een van hen, Sisi, onder mysterieuze omstandigheden dood wordt gevonden, vertellen de vrouwen elkaar hun geschiedenis en de omstandigheden waardoor ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Uitzichtloosheid, machtsmisbruik, de zorg voor familie of een bastaardkind, een onmogelijke liefde, corruptie, oorlogsgeweld in Soedan of werkloosheid dreef hen er toe het fata morgana van het buitenland na te jagen en met Dele in zee te gaan. Unigwe schrijft toegankelijk en met inleving over een actueel en schrijnend thema. Voor een breed multicultureel en/of vrouwelijk publiek in Vlaanderen en Nederland.

27,50

In stock

General

Full TitleFata Morgana
Original TitleOn black sisters street
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsUnigwe, Chika
Translatorsvan Riemsdijk, Hans E.

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2011

Description

H x L x W14 x 0 x 21 cm
Pages319
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryVier Afrikaanse vrouwen laten alles achter, op zoek naar een beter leven. Ze worden alle vier naar Antwerpen gesmokkeld door dezelfde pooier, een zwaarlijvige Nigeriaanse man die Dele heet, en komen in de prostitutie terecht. Een van de vrouwen, Sisi, sterft. Haar dramatische lot dwingt de andere vrouwen tot een genadeloos zelfonderzoek. Waarom hebben ze het zover laten komen? In Fata Morgana vertelt Chika Unigwe het verhaal van de vrouwen achter de ramen van de Vingerlingstraat. Geen weerloze slachtoffers, maar vrouwen die verblind door hoop een foute keuze maakten. Gegokt en verloren. Of toch niet? Fata Morgana laat ook zien hoe de menselijke overlevingsdrang de bovenhand krijgt, zelfs als alle hoop verloren is. RECENSIE: Tweede roman van de Nigeriaans/Vlaamse literatuurwetenschapper Unigwe [1974], die eerder 'De feniks' publiceerde. 'Fata Morgana' gaat over vier jonge Afrikaanse, soms hoogopgeleide vrouwen, die via vrouwensmokkelaar Dele vanuit Nigeria naar Belgie vertrekken. In Antwerpen wonen ze samen in een huis en belanden in de prostitutie. Hun paspoort wordt afgepakt en ze moeten werken om hun schuld aan Dele terug te betalen. Als een van hen, Sisi, onder mysterieuze omstandigheden dood wordt gevonden, vertellen de vrouwen elkaar hun geschiedenis en de omstandigheden waardoor ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Uitzichtloosheid, machtsmisbruik, de zorg voor familie of een bastaardkind, een onmogelijke liefde, corruptie, oorlogsgeweld in Soedan of werkloosheid dreef hen er toe het fata morgana van het buitenland na te jagen en met Dele in zee te gaan. Unigwe schrijft toegankelijk en met inleving over een actueel en schrijnend thema. Voor een breed multicultureel en/of vrouwelijk publiek in Vlaanderen en Nederland

Identifiers

SKUSKU-2149
ISBN 139789085420927