Familie en vrienden
Brookner, Anita

Brookner, Anita. [Translated by Lindenburg, M.]. Familie en vrienden. (Original Title: Family and Friends). Amsterdam: Contact, 1986. 191 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Sofka, weduwe, heeft vier opgroeiende kinderen, twee brave, Mimi en Alfred, en twee wilde, Betty en Frederick. De twee laatste verlaten, als ze volwassen zijn, het moederlijk huis: Betty om in Parijs bij de Folies te gaan dansen, Frederick om aan de Rivièra hotelier te worden. Mimi en Alfred moeten met hun braafheid het wilde gedrag van de twee andere kinderen goedmaken; Mimi door na een teleurstelling in de liefde haar moeder permanent gezelschap te houden; Alfred door op zeer jeugdige leeftijd de leiding van de fabriek van zijn oudere broer over te nemen. Niemand wordt erg gelukkig en ook de eigenzinnigen komen in een sleur terecht waar ze niet uit kunnen komen. Mooi is de beschrijving van Alfreds dilemma die denkt dat hij zit te wachten op een kans om uit te breken. Als die kans komt, blijft hij waar hij is. De vertaling is omslachtig en lang niet overal juist. Mooi boek. De schrijfster ontving voor haar roman “Hotel du Lac” de Booker prize.

6,50

In stock

General

Full TitleFamilie en vrienden
Original TitleFamily and Friends
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsBrookner, Anita
TranslatorsLindenburg, M.

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1986

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages191
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummarySofka, weduwe, heeft vier opgroeiende kinderen, twee brave, Mimi en Alfred, en twee wilde, Betty en Frederick. De twee laatste verlaten, als ze volwassen zijn, het moederlijk huis: Betty om in Parijs bij de Folies te gaan dansen, Frederick om aan de Rivièra hotelier te worden. Mimi en Alfred moeten met hun braafheid het wilde gedrag van de twee andere kinderen goedmaken; Mimi door na een teleurstelling in de liefde haar moeder permanent gezelschap te houden; Alfred door op zeer jeugdige leeftijd de leiding van de fabriek van zijn oudere broer over te nemen. Niemand wordt erg gelukkig en ook de eigenzinnigen komen in een sleur terecht waar ze niet uit kunnen komen. Mooi is de beschrijving van Alfreds dilemma die denkt dat hij zit te wachten op een kans om uit te breken. Als die kans komt, blijft hij waar hij is. De vertaling is omslachtig en lang niet overal juist. Mooi boek. De schrijfster ontving voor haar roman "Hotel du Lac" de Booker prize

Identifiers

SKUSKU-2700
ISBN 109025465390
ISBN 139789025465391