Evennachtsriten
Golding, William

Golding, William. [Translated by Bruning, Frans]. Evennachtsriten. (Original Title: Rites of Passage). Bussum / Antwerpen: Van Holkema & Warendorf / Standaard, 1981. 264 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een zeilschip maakt omstreeks 1815 een reis naar Australie. Aan boord o.a. een jonge, arrogante, standsbewuste edelman en een jonge dominee, eveneens op weg naar een nieuw ambt. De edelman houdt een dagboek bij, waardoor wij als lezer de, door zijn bril gekleurde, gebeurtenissen meemaken die zullen leiden tot de dramatische dood van de predikant. Geminacht en beledigd door de gezagvoerder, niet geaccepteerd door zijn medepassagiers, wordt de predikant een mikpunt van spotternij dat zijn hoogtepunt vindt tijdens een weerzinwekkende evennachtsrite. Een nagelaten brief geeft de lezer inzicht in het karakter en de gevoelens van de predikant. De mogelijkheid de geschiedenis op elk willekeurig tijdstip, op elke willekeurige plaats en met andere personen te laten plaatsvinden, tilt het boek boven het incidentele uit en maakt het fundamenteel. Een haarscherpe ontleding van menselijke onvolkomenheden door de Nobelprijswinnaar 1983.

9,00

In stock

General

Full TitleEvennachtsriten
Original TitleRites of Passage
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGolding, William
TranslatorsBruning, Frans

Imprint

PublisherVan Holkema & Warendorf / Standaard
Publishing PlaceBussum / Antwerpen
Release Year1981

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages264
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen zeilschip maakt omstreeks 1815 een reis naar Australie. Aan boord o.a. een jonge, arrogante, standsbewuste edelman en een jonge dominee, eveneens op weg naar een nieuw ambt. De edelman houdt een dagboek bij, waardoor wij als lezer de, door zijn bril gekleurde, gebeurtenissen meemaken die zullen leiden tot de dramatische dood van de predikant. Geminacht en beledigd door de gezagvoerder, niet geaccepteerd door zijn medepassagiers, wordt de predikant een mikpunt van spotternij dat zijn hoogtepunt vindt tijdens een weerzinwekkende evennachtsrite. Een nagelaten brief geeft de lezer inzicht in het karakter en de gevoelens van de predikant. De mogelijkheid de geschiedenis op elk willekeurig tijdstip, op elke willekeurige plaats en met andere personen te laten plaatsvinden, tilt het boek boven het incidentele uit en maakt het fundamenteel. Een haarscherpe ontleding van menselijke onvolkomenheden door de Nobelprijswinnaar 1983

Identifiers

SKUSKU-0773
ISBN 109026976011
ISBN 139789026976018