Een ziel van hout en andere verhalen
Lind, Jakov

Lind, Jakov. [Translated by Mulder, H. L.]. Een ziel van hout en andere verhalen. (Original Title: Eine Seele aus Holz). Amsterdam: De Bezige Bij, 1962. 231 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De opportunistische Oostenrijker Wohlbrecht heeft de ouders van de verlamde Anton Barth beloofd deze in veiligheid te brengen in de bergen. Zelf worden zij naar een vernietigingskamp gevoerd. Als dank krijgt Wohlbrecht hun huis. Inderdaad lukt het Wohlbrecht de gehandicapte Joodse jongen op zijn onderduikadres te krijgen, na veel verwikkelingen. Wohlbrecht rekent erop dat de jongen wel spoedig zal overlijden aan de ontberingen. Met de verkoop van het huis gaat het mis en Wohlbrecht belandt in een psychiatrisch ziekenhuis. Twee doktoren, beducht voor zware straffen na de oorlog ontfutselen hem het geheim van de ondergedoken Jood die dat zij goed kunnen gebruiken als ontlastend bewijsmateriaal. Verrassend genoeg blijkt die nog in leven. Het loopt voor de betrokkenen goed af, behalve voor Wohlbrecht, die het loodje legt. Jakov Lind (Wenen, 1927) schreef hiermee een fraai boek over de verschrikkingen van de oorlog. Het boek munt uit door karaktertekeningen en groteske humor.

7,00

In stock

General

Full TitleEen ziel van hout en andere verhalen
Original TitleEine Seele aus Holz
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsLind, Jakov
TranslatorsMulder, H. L.

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1962

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages231
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe opportunistische Oostenrijker Wohlbrecht heeft de ouders van de verlamde Anton Barth beloofd deze in veiligheid te brengen in de bergen. Zelf worden zij naar een vernietigingskamp gevoerd. Als dank krijgt Wohlbrecht hun huis. Inderdaad lukt het Wohlbrecht de gehandicapte Joodse jongen op zijn onderduikadres te krijgen, na veel verwikkelingen. Wohlbrecht rekent erop dat de jongen wel spoedig zal overlijden aan de ontberingen. Met de verkoop van het huis gaat het mis en Wohlbrecht belandt in een psychiatrisch ziekenhuis. Twee doktoren, beducht voor zware straffen na de oorlog ontfutselen hem het geheim van de ondergedoken Jood die dat zij goed kunnen gebruiken als ontlastend bewijsmateriaal. Verrassend genoeg blijkt die nog in leven. Het loopt voor de betrokkenen goed af, behalve voor Wohlbrecht, die het loodje legt. Jakov Lind (Wenen, 1927) schreef hiermee een fraai boek over de verschrikkingen van de oorlog. Het boek munt uit door karaktertekeningen en groteske humor

Identifiers

SKUSKU-2753