Een voorval
Heller, Joseph

Heller, Joseph. [Translated by Golüke, Guido]. Een voorval. Baarn: Anthos, 1991. 549 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. 12,7 cm. x 20,1 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De welvarende, veelbelovende manager Bob Slocum heeft veel redenen om tevreden te zijn met zijn bestaan. Hij heeft het goed, een vrouw, een gezin en veel willige vriendinnen. Ook naar buiten toe draagt hij dit uit. Van binnen echter wordt hij verscheurd door twijfels, angsten en frustraties. Zijn basisanalyse van de maatschappij is min of meer dat iedereen bang voor de anderen is. Hij wordt aan het denken en reflecteren gezet als hem binnen zijn bedrijf een promotie wordt aangeboden ten koste van een ander, die hij, bij wijze van uitzondering, niet eens haat.

RECENSIE:
De welvarende, veelbelovende manager Bob Slocum heeft veel redenen om tevreden te zijn met zijn bestaan. Hij heeft het goed, een vrouw, een gezin en veel willige vriendinnen. Ook naar buiten toe draagt hij dit uit. Van binnen echter wordt hij verscheurd door twijfels, angsten en frustraties. Zijn basisanalyse van de maatschappij is min of meer dat iedereen bang voor de anderen is. Hij wordt aan het denken en reflecteren gezet als hem binnen zijn bedrijf een promotie wordt aangeboden ten koste van een ander, die hij, bij wijze van uitzondering, niet eens haat. De lezer wordt meegevoerd langs zijn hang-ups, twijfels e.d. Uiteindelijk accepteert hij de promotie en viert dan alles bot op zijn tegenstanders. Diepgravende en heel herkenbare zelfanalyse. Het boek haalt echter nooit de humor van bijv. ‘Catch-22’, Heller’s debuut. Het relaas van Slocum valt wel erg vaak in herhalingen, wat het boek er niet leesbaarder op maakt..

10,00

In stock

General

Full TitleEen voorval
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsHeller, Joseph
TranslatorsGolüke, Guido

Imprint

PublisherDiogenes
Publishing PlaceBaarn
Release Year1995

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.1 cm
Pages549
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryDe welvarende, veelbelovende manager Bob Slocum heeft veel redenen om tevreden te zijn met zijn bestaan. Hij heeft het goed, een vrouw, een gezin en veel willige vriendinnen. Ook naar buiten toe draagt hij dit uit. Van binnen echter wordt hij verscheurd door twijfels, angsten en frustraties. Zijn basisanalyse van de maatschappij is min of meer dat iedereen bang voor de anderen is. Hij wordt aan het denken en reflecteren gezet als hem binnen zijn bedrijf een promotie wordt aangeboden ten koste van een ander, die hij, bij wijze van uitzondering, niet eens haat. RECENSIE: De welvarende, veelbelovende manager Bob Slocum heeft veel redenen om tevreden te zijn met zijn bestaan. Hij heeft het goed, een vrouw, een gezin en veel willige vriendinnen. Ook naar buiten toe draagt hij dit uit. Van binnen echter wordt hij verscheurd door twijfels, angsten en frustraties. Zijn basisanalyse van de maatschappij is min of meer dat iedereen bang voor de anderen is. Hij wordt aan het denken en reflecteren gezet als hem binnen zijn bedrijf een promotie wordt aangeboden ten koste van een ander, die hij, bij wijze van uitzondering, niet eens haat. De lezer wordt meegevoerd langs zijn hang-ups, twijfels e.d. Uiteindelijk accepteert hij de promotie en viert dan alles bot op zijn tegenstanders. Diepgravende en heel herkenbare zelfanalyse. Het boek haalt echter nooit de humor van bijv. 'Catch-22', Heller's debuut. Het relaas van Slocum valt wel erg vaak in herhalingen, wat het boek er niet leesbaarder op maakt.

Identifiers

SKUSKU-2699
ISBN 109060749669
ISBN 139789060749661