Een kwestie van symmetrie
Rodenko, Paul

Rodenko, Paul. Een kwestie van symmetrie. Verzamelde verhalen. Amsterdam: Meulenhoff, 1988. 95 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Ceder editie. First Edition. 12 cm. x 21,5 cm..
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De 50-er Paul Rodenko kreeg grote bekendheid als samensteller van ‘Verhalen uit 1000-en-een nacht’ en van ‘Nieuwe Griffels, schone leien’, de bloemlezing die duizenden jongeren tot het lezen van poezie bracht. Ook de dichter en essayist Rodenko leerden velen kennen, maar pas in deze bundel zijn zijn verhalen verzameld, die vanaf 1944 t/m 1961 in verschillende kranten en tijdschriften verschenen. Evenals zijn poezie is het verhalende proza van de in 1976 overleden dichter heel apart. Vrijwel alle verhalen bevatten surrealistische trekken en een bijzondere humor, met daarbij vaak ook nog een soort ‘moraal’, samen te vatten met ‘bekijk de zaak ook eens van de andere kant’. De relativerende kijk die Rodenko in de 14 opgenomen verhalen geeft, is alleen al de aanschaf van de bundel waard. Maar er is nog heel wat meer; een aantal facetten daarvan wordt besproken door Koen Hilberdink in het Nawoord. Laatstgenoemde geeft in de Verantwoording bovendien een blik op de wijze waarop hij als samensteller van deze bundel heeft gewerkt.

7,00

In stock

General

Full TitleEen kwestie van symmetrie
Sub-titleVerzamelde verhalen
SeriesCeder editie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRodenko, Paul

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1988

Description

H x L x W12 x 0 x 21.5 cm
Pages95
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe 50-er Paul Rodenko kreeg grote bekendheid als samensteller van 'Verhalen uit 1000-en-een nacht' en van 'Nieuwe Griffels, schone leien', de bloemlezing die duizenden jongeren tot het lezen van poezie bracht. Ook de dichter en essayist Rodenko leerden velen kennen, maar pas in deze bundel zijn zijn verhalen verzameld, die vanaf 1944 t/m 1961 in verschillende kranten en tijdschriften verschenen. Evenals zijn poezie is het verhalende proza van de in 1976 overleden dichter heel apart. Vrijwel alle verhalen bevatten surrealistische trekken en een bijzondere humor, met daarbij vaak ook nog een soort 'moraal', samen te vatten met 'bekijk de zaak ook eens van de andere kant'. De relativerende kijk die Rodenko in de 14 opgenomen verhalen geeft, is alleen al de aanschaf van de bundel waard. Maar er is nog heel wat meer; een aantal facetten daarvan wordt besproken door Koen Hilberdink in het Nawoord. Laatstgenoemde geeft in de Verantwoording bovendien een blik op de wijze waarop hij als samensteller van deze bundel heeft gewerkt

Identifiers

SKUSKU-3136
ISBN 109029036397
ISBN 139789029036399