Een kamer met uitzicht
Forster, E. M.

Forster, E. M.. [Translated by Heijne, Bas]. Een kamer met uitzicht. (Original Title: A Room with a View). Amsterdam: Tabula, 1987. 248 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De jonge, naïeve Lucy Honeychurch reist onder de hoede van haar op en top Britse tante Charlotte naar Florence. Daar, in het pension waar ze een kamer met uitzicht hebben besteld, ontmoeten ze twee landgenoten. In het zonnige en verfijnde Toscane wordt Lucy verliefd op George Emerson. Maar hoe moet dat na terugkeer in Engeland, waar fatsoen en conventies haar een heel andere kant op dwingen? Lucy staat voor een moeilijke keuze. Een kamer met uitzicht is een heerlijke romantische komedie waarvan al generaties lang wordt gesmuld.

RECENSIE:
Aan het begin van de 20e eeuw brengt de jonge en beschermd opgevoede Lucy Honeychurch met haar oudere en saaie nicht Charlotte een vakantie door in Florence. Daar ontmoeten ze de vrijdenker Mr. Emerson en zijn zoon George. Lucy wordt daardoor geconfronteerd met opvattingen en ideeen die haar tot dan onbekend waren. Terug in Engeland krijgt ze het moeilijk als ze zich realiseert dat ze van George is gaan houden. E.M. Forster (1879-1970) is een belangrijke Engelse schrijver. Zijn beste roman is ‘A Passage to India’. Hij was een fijnzinnige intellectueel voor wie het onderontwikkelde hart van de meeste Engelsen een belangrijk thema was. Dit is niet zijn beste, maar wel zijn meest lichtvoetige en leesbare roman. Hij geeft een raak beeld van het Edwardiaanse Engeland, waarin conventies en manieren belangrijker waren dan oprechtheid en echte emoties. Doordat een aantal ontwikkelingen te weinig is uitgewerkt, blijft het geheel te vaag. De vertaling leest goed, de noten zijn kort en duidelijk. De verfilming van het boek trok zeer de aandacht.

8,50

In stock

General

Full TitleEen kamer met uitzicht
Original TitleA Room with a View
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsForster, E. M.
TranslatorsHeijne, Bas

Imprint

PublisherTabula
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1987

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages248
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe jonge, naïeve Lucy Honeychurch reist onder de hoede van haar op en top Britse tante Charlotte naar Florence. Daar, in het pension waar ze een kamer met uitzicht hebben besteld, ontmoeten ze twee landgenoten. In het zonnige en verfijnde Toscane wordt Lucy verliefd op George Emerson. Maar hoe moet dat na terugkeer in Engeland, waar fatsoen en conventies haar een heel andere kant op dwingen? Lucy staat voor een moeilijke keuze. Een kamer met uitzicht is een heerlijke romantische komedie waarvan al generaties lang wordt gesmuld. RECENSIE: Aan het begin van de 20e eeuw brengt de jonge en beschermd opgevoede Lucy Honeychurch met haar oudere en saaie nicht Charlotte een vakantie door in Florence. Daar ontmoeten ze de vrijdenker Mr. Emerson en zijn zoon George. Lucy wordt daardoor geconfronteerd met opvattingen en ideeen die haar tot dan onbekend waren. Terug in Engeland krijgt ze het moeilijk als ze zich realiseert dat ze van George is gaan houden. E.M. Forster (1879-1970) is een belangrijke Engelse schrijver. Zijn beste roman is 'A Passage to India'. Hij was een fijnzinnige intellectueel voor wie het onderontwikkelde hart van de meeste Engelsen een belangrijk thema was. Dit is niet zijn beste, maar wel zijn meest lichtvoetige en leesbare roman. Hij geeft een raak beeld van het Edwardiaanse Engeland, waarin conventies en manieren belangrijker waren dan oprechtheid en echte emoties. Doordat een aantal ontwikkelingen te weinig is uitgewerkt, blijft het geheel te vaag. De vertaling leest goed, de noten zijn kort en duidelijk. De verfilming van het boek trok zeer de aandacht

Identifiers

SKUSKU-2330
ISBN 109070585472
ISBN 139789070585471