Een eigen huis
Reve, Gerard

Reve, Gerard. Een eigen huis. Amsterdam – Brussel: Elsevier Manteau, MCMLXXIX [1979]. 232 pages. First Edition. 21 cm. x 13 cm..
Condition: Good. Softcover.

SUMMARY:
NL:
Herziene herdruk van de eerste bundeling van verspreid werk van Reve. Vergeleken met de later gevolgde bundelingen in de delen “Archief Reve” gaat het hier duidelijk om eerste keus. Hoogtepunten als “Veertien Etsen Van Frans Lodewijk Pannekoek Voor Arbeiders Verklaard” (ook afzonderlijk verschenen) en de Pleitrede in het Ezelsproces staan hier naast de scabreuze kinderverhalen en korte bijdragen aan het betreurde blad “Hollands Diep”. In deze editie zijn de gedichten, die intussen immers al elders werden gebundeld, verdwenen. Enkele zwakkere verhaaltjes werden vervangen door twee langere bijdragen aan “Hollands Diep” en 2 van de 6 toespraken kwamen te vervallen. Toegevoegd werden brieven aan Ida Gerhardt, Renate Rubinstein en Rudy Kousbroek, zodat het totale aantal bladzijden vrijwel gelijk bleef. Aantrekkelijk veelzijdige bundel voor een ruim publiek..

11,50

In stock

General

Full TitleEen eigen huis
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsReve, Gerard

Imprint

PublisherElsevier Manteau
Publishing PlaceAmsterdam - Brussel

Description

H x L x W21 x 0 x 13 cm
Pages232
Cover FormatSoftcover
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryNL: Herziene herdruk van de eerste bundeling van verspreid werk van Reve. Vergeleken met de later gevolgde bundelingen in de delen "Archief Reve" gaat het hier duidelijk om eerste keus. Hoogtepunten als "Veertien Etsen Van Frans Lodewijk Pannekoek Voor Arbeiders Verklaard" (ook afzonderlijk verschenen) en de Pleitrede in het Ezelsproces staan hier naast de scabreuze kinderverhalen en korte bijdragen aan het betreurde blad "Hollands Diep". In deze editie zijn de gedichten, die intussen immers al elders werden gebundeld, verdwenen. Enkele zwakkere verhaaltjes werden vervangen door twee langere bijdragen aan "Hollands Diep" en 2 van de 6 toespraken kwamen te vervallen. Toegevoegd werden brieven aan Ida Gerhardt, Renate Rubinstein en Rudy Kousbroek, zodat het totale aantal bladzijden vrijwel gelijk bleef. Aantrekkelijk veelzijdige bundel voor een ruim publiek.

Identifiers

SKUSKU-3157
ISBN 109010025012
ISBN 139789010025012