Een eigen gezicht
Groult, Benoîte

Groult, Benoîte. [Translated by Wielink, Nini]. Een eigen gezicht. (Original Title: Les Trois Quarts du temps). Amsterdam: Arena, 1992. 504 pages. Volumes: 1 volume. Sixth Edition. 14,2 cm. x 21,8 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Achttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert.
De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen.
Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen.
Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt…

RECENSIE:
‘Een eigen gezicht’ presenteert Groult als de autobiografie van Louise, een vrouw die sterk op haarzelf lijkt. Als Louise bijna zestig is en energiek de laatste levensfase ingaat, vertelt ze over de veelbewogen jaren die achter haar liggen en geeft een indrukwekkend beeld van de wijze waarop ze zich heeft losgemaakt van de rol die haar familie en later de mannen in haar leven haar toedachten om eindelijk zichzelf te worden, iemand die voor haar eigen geestelijke én lichamelijke behoeftes uitkomt. Een heel genuanceerd boek met een feministisch thema dat zeer persoonlijk is uitgewerkt en veel moderne vrouwen zal aanspreken.

8,50

In stock

General

Full TitleEen eigen gezicht
Original TitleLes Trois Quarts du temps
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsGroult, Benoîte
TranslatorsWielink, Nini

Imprint

PublisherArena
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W14.2 x 0 x 21.8 cm
Pages504
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionSixth Edition

Info

SummaryAchttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert. De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen. Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen. Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt... RECENSIE: 'Een eigen gezicht' presenteert Groult als de autobiografie van Louise, een vrouw die sterk op haarzelf lijkt. Als Louise bijna zestig is en energiek de laatste levensfase ingaat, vertelt ze over de veelbewogen jaren die achter haar liggen en geeft een indrukwekkend beeld van de wijze waarop ze zich heeft losgemaakt van de rol die haar familie en later de mannen in haar leven haar toedachten om eindelijk zichzelf te worden, iemand die voor haar eigen geestelijke én lichamelijke behoeftes uitkomt. Een heel genuanceerd boek met een feministisch thema dat zeer persoonlijk is uitgewerkt en veel moderne vrouwen zal aanspreken

Identifiers

SKUSKU-2741
ISBN 109069740338
ISBN 139789069740331