Een dichteres van Malta
van Toorn, Willem

van Toorn, Willem. Een dichteres van Malta. Vier verhalen, een toneeltekst en een interview. Amsterdam: Em. Querido, 1988. 120 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Salamander. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De auteur Willem van Toorn heeft in enkele werken zijn hoofdpersoon Erik Leeman genoemd. In de bundel ‘Een dichteres van Malia’ neemt hij a.h.w. afscheid van deze Erik. De eerste 3 verhalen zijn reisverhalen resp. over een dichtercongres in O. Europa, een symposium in Praag en een tocht door Engeland. In ‘Een interview’ vraagt Leeman de schrijver verantwoording af te leggen van het feit dat, en de wijze waarop hij met hem, Leeman, is omgegaan. Er spreekt een verzet van Leeman tegen de auteur uit. In het laatste verhaal.’Plaveisels’ lijkt dit verzet te zijn verdwenen. Maar dan is de schrijver terug in zijn kinderjaren, dicht levend bij de aarde en het plaveisel dat die aarde beperkt. Aan ‘Een interview’ gaat vooraf een toneeltekst ‘Achter glas’, beschrijvend een hoorspelrepetitie, waar Leeman al op afstand leeft. De bundel is geschreven in een helder proza, uitgaande van en oordelend over de gebeurtenissen van vandaag. Ongetwijfeld een opvallend boek, dat afwijkt van gebruikelijke genres.

9,00

In stock

General

Full TitleEen dichteres van Malta
Sub-titleVier verhalen, een toneeltekst en een interview
SeriesSalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan Toorn, Willem

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1988

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages120
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe auteur Willem van Toorn heeft in enkele werken zijn hoofdpersoon Erik Leeman genoemd. In de bundel 'Een dichteres van Malia' neemt hij a.h.w. afscheid van deze Erik. De eerste 3 verhalen zijn reisverhalen resp. over een dichtercongres in O. Europa, een symposium in Praag en een tocht door Engeland. In 'Een interview' vraagt Leeman de schrijver verantwoording af te leggen van het feit dat, en de wijze waarop hij met hem, Leeman, is omgegaan. Er spreekt een verzet van Leeman tegen de auteur uit. In het laatste verhaal.'Plaveisels' lijkt dit verzet te zijn verdwenen. Maar dan is de schrijver terug in zijn kinderjaren, dicht levend bij de aarde en het plaveisel dat die aarde beperkt. Aan 'Een interview' gaat vooraf een toneeltekst 'Achter glas', beschrijvend een hoorspelrepetitie, waar Leeman al op afstand leeft. De bundel is geschreven in een helder proza, uitgaande van en oordelend over de gebeurtenissen van vandaag. Ongetwijfeld een opvallend boek, dat afwijkt van gebruikelijke genres

Identifiers

SKUSKU-2137
ISBN 109021484137
ISBN 139789021484136