Een brokaten brief
D'Haen, Christine

D’Haen, Christine. Een brokaten brief. Amsterdam / Leuven: Meulenhoff / Kritak, 1993. 61 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Trade Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De eerste druk van deze ‘brokaten brief’ verscheen reeds december 1992 in kleine oplage als niet-in-de-handel-zijnd Nieuwjaarsgeschenk: een attentie van de uitgever voor ‘vrienden en goede relaties’. Van deze zullen er weinigen zijn geweest die niet geadviseerd hebben dit kleine meesterwerkje voor ‘iedereen’ bereikbaar te maken, en deze ‘speurtocht naar geluk en schoonheid’ verdient dat volkomen. Christine D’haen (1923), die in 1992 bekroond werd met de Grote Prijs der Nederlandse Letteren, weet in deze fictieve biografie van de Chinese dichteres Li Tjing Tsjao een ontroerend beeld te scheppen van zichzelf en haar gelijke(n): de alle tijden overbruggende, zoekende en strijdende vrouw, gelovend in een beter en dieper leven. De 12de-eeuwse Chinese dichteres verwoordt (fictief) Christine D’haen haar gedachten, in een brief die met recht ‘brokaat’ genoemd mag worden: ‘zware zijden stof met een schakering van goud- of zilverdraden’. Een harverwarmend ‘geschenk’, ook voor de betalende lezer(es).

9,00

In stock

General

Full TitleEen brokaten brief
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsD'Haen, Christine

Imprint

PublisherMeulenhoff / Kritak
Publishing PlaceAmsterdam / Leuven
Release Year1993

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages61
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Trade Edition

Info

SummaryDe eerste druk van deze 'brokaten brief' verscheen reeds december 1992 in kleine oplage als niet-in-de-handel-zijnd Nieuwjaarsgeschenk: een attentie van de uitgever voor 'vrienden en goede relaties'. Van deze zullen er weinigen zijn geweest die niet geadviseerd hebben dit kleine meesterwerkje voor 'iedereen' bereikbaar te maken, en deze 'speurtocht naar geluk en schoonheid' verdient dat volkomen. Christine D'haen (1923), die in 1992 bekroond werd met de Grote Prijs der Nederlandse Letteren, weet in deze fictieve biografie van de Chinese dichteres Li Tjing Tsjao een ontroerend beeld te scheppen van zichzelf en haar gelijke(n): de alle tijden overbruggende, zoekende en strijdende vrouw, gelovend in een beter en dieper leven. De 12de-eeuwse Chinese dichteres verwoordt (fictief) Christine D'haen haar gedachten, in een brief die met recht 'brokaat' genoemd mag worden: 'zware zijden stof met een schakering van goud- of zilverdraden'. Een harverwarmend 'geschenk', ook voor de betalende lezer(es)

Identifiers

SKUSKU-7990
ISBN 109029042834
ISBN 139789029042833