Dubbelzanger
Lasoen, Patrica

Lasoen, Patrica. [Illustrated by Cane, Francky]. Dubbelzanger. Leuven: P Uitgeverij, 2002. Printed by Overloop, Wilsele. 64 pages. Volumes: 1 volume. First Edition.

SUMMARY:
‘Patricia Lasoen heeft mij bekoord doordat ze juiste woorden, juiste beelden op de juiste plaats zette voor het weergeven van verfijnde waarnemingen…
Ze kan het en ze doet het: het dagelijks leven door haar subtiele notities transformeren, door haar humor en lichte toets ineens de wereld anders, interessanter laten zien.’
Deze uitspraak van de winnares van de Prijs der Nederlandse Letterkunde, Christine d’Haen, maakt Patricia Lasoen weer helemaal waar in haar nieuwste bundel Dubbelzanger.

Net zoals in haar vorige, bijzonder geslaagde bundel Reiziger (1999) treffen we ook nu enkele typische reizigersgedichten aan. Andere verzen baden dan weer in een unheimliche sfeer met schimmen, poppen, een heks in de hoofdrol, of het aandoenlijke elfje Manon.
Maar Lasoen is misschien nog het sterkst in haar geëngageerde gedichten, die ook ditmaal moeiteloos overeind blijven: in oude man met plastic tas bijvoorbeeld of in het verhaal over de vlaggendrager van een vakbond. Want in Dubbelzanger zijn ook enkele boeiende, sprookjesachtige verhalen opgenomen, of ‘lang uitgeschreven gedichten’, zoals de dichteres het noemt. Proza en poëzie als communicerende vaten.
Kunstenaar Francky Cane maakt enkele schitterende tekeningen die perfect aansluiten bij de merkwaardige, haast hyper-reële sfeer van Lasoens poëzie.

Patricia Lasoen (Brugge, 1948) studeerde Germaanse filologie in Gent. Haar eerste dichtbundel, Ontwerp voor een Japanse houtgravure, verscheen in 1968. Ze werd meteen tot de Nieuwe Realisten gerekend. Voor Veel Ach & een beetje O (1977) ontving ze de poëzieprijs van de provincie West-Vlaanderen. Samen met Reiziger (1999) is Dubbelzanger een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van deze veelzijdige dichteres.

9,00

In stock

General

Full TitleDubbelzanger
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsLasoen, Patrica
IllustratorsCane, Francky

Imprint

PublisherP Uitgeverij
Publishing PlaceLeuven
PrinterOverloop
Printing PlaceWilsele
Release Year2002

Description

H x L x W17.2 x 0 x 20.2 cm
Pages64
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

Summary‘Patricia Lasoen heeft mij bekoord doordat ze juiste woorden, juiste beelden op de juiste plaats zette voor het weergeven van verfijnde waarnemingen… Ze kan het en ze doet het: het dagelijks leven door haar subtiele notities transformeren, door haar humor en lichte toets ineens de wereld anders, interessanter laten zien.’ Deze uitspraak van de winnares van de Prijs der Nederlandse Letterkunde, Christine d’Haen, maakt Patricia Lasoen weer helemaal waar in haar nieuwste bundel Dubbelzanger. Net zoals in haar vorige, bijzonder geslaagde bundel Reiziger (1999) treffen we ook nu enkele typische reizigersgedichten aan. Andere verzen baden dan weer in een unheimliche sfeer met schimmen, poppen, een heks in de hoofdrol, of het aandoenlijke elfje Manon. Maar Lasoen is misschien nog het sterkst in haar geëngageerde gedichten, die ook ditmaal moeiteloos overeind blijven: in oude man met plastic tas bijvoorbeeld of in het verhaal over de vlaggendrager van een vakbond. Want in Dubbelzanger zijn ook enkele boeiende, sprookjesachtige verhalen opgenomen, of ‘lang uitgeschreven gedichten’, zoals de dichteres het noemt. Proza en poëzie als communicerende vaten. Kunstenaar Francky Cane maakt enkele schitterende tekeningen die perfect aansluiten bij de merkwaardige, haast hyper-reële sfeer van Lasoens poëzie. Patricia Lasoen (Brugge, 1948) studeerde Germaanse filologie in Gent. Haar eerste dichtbundel, Ontwerp voor een Japanse houtgravure, verscheen in 1968. Ze werd meteen tot de Nieuwe Realisten gerekend. Voor Veel Ach & een beetje O (1977) ontving ze de poëzieprijs van de provincie West-Vlaanderen. Samen met Reiziger (1999) is Dubbelzanger een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van deze veelzijdige dichteres

Identifiers

SKUSKU-0503
ISBN 109073214570