Dubbelportret
De Moor, Margriet

De Moor, Margriet. Dubbelportret. Drie novellen. Amsterdam: Contact, 1992. 200 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Fourth Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine Plus. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Bundel met drie uiterst fijnzinnige novellen: het titelverhaal opent de bundel: twee zusters, die voor enkele dagen op bezoek zijn in Barcelona, ontdekken de wereld maar ook de avonturen van hun moeder die een relatie onderhield met een Spaanse schilder. Zij ontmoeten die. Het tweede verhaal is de nieuwe wereld van een weduwe, die aan een nieuwe relatie, een gescheiden man, haar leven vertelt en hij aan haar. In het derde verhaal is een vrouw het middelpunt. De schrijfster kan zich buitengewoon goed in de psychologie van haar hoofdpersoon verplaatsen, weet bovendien op grond van een precieze observatie sfeer en entourage te schilderen, waarbij zij compositorisch heel kundig gebruik maakt van flash-backs: in de tijd worden gebeurtenissen door elkaar geplaatst, die achter elkaar gebeurd moeten zijn. Een heel sfeervolle bundel met talent voor taal en woordkeus.

7,50

In stock

General

Full TitleDubbelportret
Sub-titleDrie novellen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsDe Moor, Margriet

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages200
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine Plus

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryBundel met drie uiterst fijnzinnige novellen: het titelverhaal opent de bundel: twee zusters, die voor enkele dagen op bezoek zijn in Barcelona, ontdekken de wereld maar ook de avonturen van hun moeder die een relatie onderhield met een Spaanse schilder. Zij ontmoeten die. Het tweede verhaal is de nieuwe wereld van een weduwe, die aan een nieuwe relatie, een gescheiden man, haar leven vertelt en hij aan haar. In het derde verhaal is een vrouw het middelpunt. De schrijfster kan zich buitengewoon goed in de psychologie van haar hoofdpersoon verplaatsen, weet bovendien op grond van een precieze observatie sfeer en entourage te schilderen, waarbij zij compositorisch heel kundig gebruik maakt van flash-backs: in de tijd worden gebeurtenissen door elkaar geplaatst, die achter elkaar gebeurd moeten zijn. Een heel sfeervolle bundel met talent voor taal en woordkeus

Identifiers

SKUSKU-3013
ISBN 109025467768
ISBN 139789025467760