Dokter Zjivago
Leonidowitsj Pasternak, Boris

Leonidowitsj Pasternak, Boris. [Translated by Scheepmaker, Nico]. Dokter Zjivago. (Original Title: Doktor Zivago). Utrecht / Antwerpen: A.W. Bruna & Zoon, 1974. 600 pages. Volumes: 1 volume. Series: Grote Beren. 38th Edition. 13,5 cm. x 20 cm.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Lotgevallen van de Russische arts en dichter Zjivago tijdens de Russische revolutie en burgeroorlog, zijn liefdesverhoudingen en zijn gedwongen deelname aan de strijd van de rode partizanen.

RECENSIE:
Het bekende, succesvol verfilmde werk van Boris Pasternak (1890-1960) leidde indertijd in de Sovjetunie tot een hetze tegen de auteur. ‘Dokter Zjivago’ verscheen in de meeste westerse talen, maar mocht niet in de Sovjetunie uitkomen. Het is een historische roman met veel autobiografische elementen, geschreven in een dichterlijk proza, die de revolutie en de burgeroorlog in Rusland tot onderwerp heeft. Op suggestieve wijze weet Pasternak de sfeer van deze dramatische perioden op te roepen. De schrijver schetst de lotgevallen van de beschouwelijke, Hamlet-achtige arts en dichter Zjivago, zijn liefdesverhoudingen en zijn gedwongen deelname aan de strijd van de rode partizanen. Hij verzet zich tegen het opgaan van het individu in de massa, uitgaande van een christelijke visie op de geschiedenis..

7,00

In stock

General

Full TitleDokter Zjivago
Original TitleDoktor Zivago
SeriesGrote Beren
LanguageDutch
Original LanguageRussian

Creators

AuthorsLeonidowitsj Pasternak, Boris
TranslatorsScheepmaker, Nico

Imprint

PublisherA.W. Bruna & Zoon
Publishing PlaceUtrecht / Antwerpen
Release Year1974

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20 cm
Pages600
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

Edition38th Edition

Info

SummaryLotgevallen van de Russische arts en dichter Zjivago tijdens de Russische revolutie en burgeroorlog, zijn liefdesverhoudingen en zijn gedwongen deelname aan de strijd van de rode partizanen. RECENSIE: Het bekende, succesvol verfilmde werk van Boris Pasternak (1890-1960) leidde indertijd in de Sovjetunie tot een hetze tegen de auteur. 'Dokter Zjivago' verscheen in de meeste westerse talen, maar mocht niet in de Sovjetunie uitkomen. Het is een historische roman met veel autobiografische elementen, geschreven in een dichterlijk proza, die de revolutie en de burgeroorlog in Rusland tot onderwerp heeft. Op suggestieve wijze weet Pasternak de sfeer van deze dramatische perioden op te roepen. De schrijver schetst de lotgevallen van de beschouwelijke, Hamlet-achtige arts en dichter Zjivago, zijn liefdesverhoudingen en zijn gedwongen deelname aan de strijd van de rode partizanen. Hij verzet zich tegen het opgaan van het individu in de massa, uitgaande van een christelijke visie op de geschiedenis.

Identifiers

SKUSKU-2768
ISBN 109022970019
ISBN 139789022970010