Dixi(t)
Michiels, Ivo

Michiels, Ivo. Dixi(t). Amsterdam: De Bezige Bij, 1979. Printed by Mouton, Den Haag. 160 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Good. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
In “Dixi(t)” is de taal onderwerp van gesprek, maar niet nadat er door de kernachtige beschrijving van een aangrijpend sterfgeval afstand is gedaan van veel, wat mensen aan de aarde en het leven hecht. Sinds 1963 schreef Ivo Michiels 6 romans (de Alfa-cyclus), die hij nu samenvat onder het motto “In den Beginne was het woord”. Het interessante van dit laatste boek is de vermenging van een voortreffelijk geschreven verhaal uit de alledaagse werkelijkheid en een aantal surrealistische elementen. Zijn moeder, symbool van armoede, verleden, kleinheid en grootheid gaat sterven. Daarin openbaart zich de vrees voor ontspanning en spontaniteit. Levend in de taboe-sfeer, gesitueerd in de Antwerpse jodenbuurt met verschuivingen naar een vaag bijbels landschap wisselen fantasie en werkelijkheid elkaar af. De symbolische gedeelten zijn steeds geslaagd en zeker het einde verloopt eigenlijk in een merkwaardige surrealistische dialoog.

7,00

In stock

General

Full TitleDixi(t)
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsMichiels, Ivo

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterMouton
Printing PlaceDen Haag
Release Year1979

Description

Pages160
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn "Dixi(t)" is de taal onderwerp van gesprek, maar niet nadat er door de kernachtige beschrijving van een aangrijpend sterfgeval afstand is gedaan van veel, wat mensen aan de aarde en het leven hecht. Sinds 1963 schreef Ivo Michiels 6 romans (de Alfa-cyclus), die hij nu samenvat onder het motto "In den Beginne was het woord". Het interessante van dit laatste boek is de vermenging van een voortreffelijk geschreven verhaal uit de alledaagse werkelijkheid en een aantal surrealistische elementen. Zijn moeder, symbool van armoede, verleden, kleinheid en grootheid gaat sterven. Daarin openbaart zich de vrees voor ontspanning en spontaniteit. Levend in de taboe-sfeer, gesitueerd in de Antwerpse jodenbuurt met verschuivingen naar een vaag bijbels landschap wisselen fantasie en werkelijkheid elkaar af. De symbolische gedeelten zijn steeds geslaagd en zeker het einde verloopt eigenlijk in een merkwaardige surrealistische dialoog

Identifiers

SKUSKU-3127
ISBN 109023406559