Dit leven hier
Oostenbroek, Lucette M.

Oostenbroek, Lucette M.. Dit leven hier. Zengedichten en foto’s. Met een nagedicht van J.C. van Schagen. Dichtersgroep Dimensie, 1979. 61 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 18 cm. x 18 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Lucette M. Oostenbroek werd in 1948 in Voorburg geboren. In 1977 promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit te Leiden in de klassieke letteren. Zij debuteerde in 1975 met de verzenbundel “Cyclus” en in 1978 verscheen “Wachtwoorden – Zengedichten”.
Zij is zich weliswaar bewust nooit die eenheid tussen woord en beeld te bereiken die een aantal 17e en 18e eeuwse japanse dichter-schilders waarmaakten (o.a. de door haar zeer bewonderde Buson), maar de gedachte, die twee elementen bijeen te brengen, laat haar niet los. Voor alles is het een vereiste dat beide kunstvormen, in dit geval haiku en natuurfotografie, door dezelfde kunstenaar worden beoefend om de zo noodzakelijke innerlijke eenheid te bevorderen. Van haar hand is dit boek, het eerste resultaat van de tweeëenheid: woord en beeld op de weg van Zen..

7,00

In stock

General

Full TitleDit leven hier
Sub-titleZengedichten en foto's. Met een nagedicht van J.C. van Schagen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsOostenbroek, Lucette M.

Imprint

PublisherDichtersgroep Dimensie
Release Year1979

Description

H x L x W18 x 0 x 18 cm
Pages61
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryLucette M. Oostenbroek werd in 1948 in Voorburg geboren. In 1977 promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit te Leiden in de klassieke letteren. Zij debuteerde in 1975 met de verzenbundel "Cyclus" en in 1978 verscheen "Wachtwoorden - Zengedichten". Zij is zich weliswaar bewust nooit die eenheid tussen woord en beeld te bereiken die een aantal 17e en 18e eeuwse japanse dichter-schilders waarmaakten (o.a. de door haar zeer bewonderde Buson), maar de gedachte, die twee elementen bijeen te brengen, laat haar niet los. Voor alles is het een vereiste dat beide kunstvormen, in dit geval haiku en natuurfotografie, door dezelfde kunstenaar worden beoefend om de zo noodzakelijke innerlijke eenheid te bevorderen. Van haar hand is dit boek, het eerste resultaat van de tweeëenheid: woord en beeld op de weg van Zen.

Identifiers

SKUSKU-0505
ISBN 109064120664