Die ene mens
Brakman, Willem

Brakman, Willem. Die ene mens. Amsterdam: Em. Querido, 1984. 171 pages. Volumes: 1 volume. Series: Salamander. Third Edition. 11,8 cm. x 18,5 cm.

Condition: Fine. Softcover. Perfect binding. 

SUMMARY: 

Derde (ongewijzigde) druk in de Salamander-reeks van deze sterk autobiografische roman van W. Brakman, P.C. Hooftprijswinnaar 1981. Het boek – gepubliceerd na Een winterreis, Brakmans debuut – bestrijkt een eerdere episode uit het leven van dezelfde hoofdpersoon Wim Akijn, dan nog medisch student. Het verhaal (in 3 hoofdstukken) vertelt over Akijns relatie met zijn ouders, zijn hernieuwde kontakt met zijn jeugdvriend Tom die door een auto-ongeluk voortijdig komt te overlijden, en de bezoeken aan Trix hierna, de jonge weduwe. Hoofdthema van deze overtuigende roman is het hartstochtelijk zoeken naar een vast punt in menselijke verhoudingen (vgl. de titel) en het protest tegen de vergeefsheid hiervan. De stijl van het boek is vrij traditioneel, mede gelet op de latere barokke taalontwikkeling van de auteur. Vanwege het psychologisch realisme in de vertelling is door de kritiek destijds terecht gewezen op een zekere verwantschap met Vestdijk. 

7,50

In stock

General

Full TitleDie ene mens
SeriesSalamander
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBrakman, Willem

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1984

Description

H x L x W11.8 x 0 x 18.5 cm
Pages171
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryDerde (ongewijzigde) druk in de Salamander-reeks van deze sterk autobiografische roman van W. Brakman, P.C. Hooftprijswinnaar 1981. Het boek - gepubliceerd na Een winterreis, Brakmans debuut - bestrijkt een eerdere episode uit het leven van dezelfde hoofdpersoon Wim Akijn, dan nog medisch student. Het verhaal (in 3 hoofdstukken) vertelt over Akijns relatie met zijn ouders, zijn hernieuwde kontakt met zijn jeugdvriend Tom die door een auto-ongeluk voortijdig komt te overlijden, en de bezoeken aan Trix hierna, de jonge weduwe. Hoofdthema van deze overtuigende roman is het hartstochtelijk zoeken naar een vast punt in menselijke verhoudingen (vgl. de titel) en het protest tegen de vergeefsheid hiervan. De stijl van het boek is vrij traditioneel, mede gelet op de latere barokke taalontwikkeling van de auteur. Vanwege het psychologisch realisme in de vertelling is door de kritiek destijds terecht gewezen op een zekere verwantschap met Vestdijk

Identifiers

SKUSKU-7891
ISBN 109021491923
ISBN 139789021491929