Dichter en hof

[?]. [Edited by de Bruijn, J.T.P. – Idema, W.L. – van Oostrom, F.P.]. Dichter en hof. Verkenningen in veertien culturen. Utrecht: Hes Uitgevers, 1986. 282 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 15 cm. x 22,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Na een inleidend essay van de Leidse hoogleraar van Oostrom, worden door deskundigen veertien hofliteraturen beschreven, in de tijd uiteenlopend “van de eerste tot de 20e eeuw (…) en in ruimte van Java tot Den Haag”. Dat betekent dat ook de weinig bekende, vaak hoogontwikkelde hofculturen van het Oosten: Japan, China, India en Perzie aan bod komen. De artikelen hebben veelal een parallelle opbouw, waarbij aspecten aan de orde komen als: hoe is het betreffende hof georganiseerd en welke plaats heeft de literatuur er; waaruit bestaat de hofliteratuur (formele en inhoudelijke definiering van de teksten); welke functie vervullen de teksten voor het hofpubliek. Het is interessant de inleiding na lezing van het boek te herlezen, omdat de auteur daarin interessante vergelijkingen trekt en typologieen abstraheert, die na kennisname van het ‘corpus’ meer aanspreken. Natuurlijk is de ene bijdrager vaardiger in het populariseren van zijn stof dan de andere, maar als geheel is een uitstekend leesbare bundel gemaakt, ook voor de geinteresseerde, niet-ingewijde op het gebied van literatuurgeschiedenis en -sociologie..

15,00

In stock

General

Full TitleDichter en hof
Sub-titleVerkenningen in veertien culturen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Editorsde Bruijn, J.T.P. - Idema, W.L. - van Oostrom, F.P.

Imprint

PublisherHes Uitgevers
Publishing PlaceUtrecht
Release Year1986

Description

H x L x W15 x 0 x 22.5 cm
Pages282
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryNa een inleidend essay van de Leidse hoogleraar van Oostrom, worden door deskundigen veertien hofliteraturen beschreven, in de tijd uiteenlopend "van de eerste tot de 20e eeuw (...) en in ruimte van Java tot Den Haag". Dat betekent dat ook de weinig bekende, vaak hoogontwikkelde hofculturen van het Oosten: Japan, China, India en Perzie aan bod komen. De artikelen hebben veelal een parallelle opbouw, waarbij aspecten aan de orde komen als: hoe is het betreffende hof georganiseerd en welke plaats heeft de literatuur er; waaruit bestaat de hofliteratuur (formele en inhoudelijke definiering van de teksten); welke functie vervullen de teksten voor het hofpubliek. Het is interessant de inleiding na lezing van het boek te herlezen, omdat de auteur daarin interessante vergelijkingen trekt en typologieen abstraheert, die na kennisname van het 'corpus' meer aanspreken. Natuurlijk is de ene bijdrager vaardiger in het populariseren van zijn stof dan de andere, maar als geheel is een uitstekend leesbare bundel gemaakt, ook voor de geinteresseerde, niet-ingewijde op het gebied van literatuurgeschiedenis en -sociologie.

Identifiers

SKUSKU-1163
ISBN 109061943752